Radionica o podršci nastavnicima u visokom obrazovanju

3. 2. 2020.

U Sveučilišnom računskom centru 3. i 4. veljače 2020. održava se međunarodna radionica naziva Teaching in contemporary learning environments: developing the digital skills of educators. Radionica se održava u okviru Strateškog okvira za europsku suradnju u obrazovanju i osposobljavanju ET2020 pri Europskoj komisiji, a vezano uz tematsku radnu skupinu za digitalno obrazovanje: učenje, poučavanje i vrednovanje - DELTA. Radionica se održava kao jedno od događanja u okviru hrvatskog predsjedanja Europskom unijom, a domaćini radionice su Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce) i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Na radionici će sudjelovati više od 30 predstavnika ministarstava obrazovanja i organizacija vezano uz obrazovanje iz 20 zemalja članica Europske unije. Tema radionice su nastavnici i njihovo osposobljavanje i edukacija za stjecanje digitalnih vještina koje su im potrebne za poučavanje na otvoren i inovativan način te za primjenu digitalnih tehnologija u cilju unaprjeđenja kvalitete nastave i postizanja što boljih ishoda učenja.

Ova radionica je u skladu i s temom hrvatskog predsjedanja Europskom unijom vezano uz obrazovanje (Teachers and educators for future), a zaključci događanja poslužit će kao temelj za sesiju na konferenciji u području obrazovanja koja će se održati krajem ožujka u Šibeniku.

Pogledajte program događanja ili više informacija na stranicama Pressrooma.

Sudionici radionice o podršci nastavnicima u visokom obrazovanju


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.