Radionica Srca o podršci nastavnicima u digitalnom obrazovanju na ovogodišnjem CUC-u

7. 11. 2022.

Srce je na ovogodišnjem CUC-u (CARNET Users Conference) koji se održavao od 26. do 28. listopada 2022. u Šibeniku održalo radionicu o podršci nastavnicima u digitalnom obrazovanju. Radionicu naziva „Svjetionik u oluji: podrška u digitalnom obrazovanju“ vodile su doc. dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca i Tona Radobolja iz Centra za e-učenje Srca.

Na radionici su sudionici raspravljali o tome kakva im je podrška potrebna za stjecanje digitalnih kompetencija i kvalitetnu implementaciju digitalnih tehnologija u obrazovni proces.

Voditeljice radionice predstavile su i niz aktivnosti Centra za e-učenje Srca usmjerenih na podršku nastavnicima, ali i edukaciju i usavršavanje za radu u digitalnom okruženju. Veliki interes za radionicu i pozitivne povratne informacije sudionika, još jedna su potvrda dobrog rada Centra za e-učenje Srca koji već 15 godina pruža sustavnu i kvalitetnu podršku nastavnicima, studentima i ustanovama u sustavu visokog obrazovanja u implementaciji digitalnih tehnologija u obrazovni proces.

Više o Centru za e-učenje Srca možete pronaći na stranicama CEU-a.

 
Radionicu naziva „Svjetionik u oluji: podrška u digitalnom obrazovanju“ vodile su doc. dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca i Tona Radobolja iz Centra za e-učenje Srca.

Izdvojena događanja Srca

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.

pro 12

U anketi koju je Sektor za napredno računanje proveo među korisnicima, znanstveni softver Mathematica je jedan od najpopularnijih izbora pa zbog toga Wolfram Mathematica i Srce za sve zainteresirane organiziraju trodnevnu online radionicu o korištenju ovog znanstvenog softvera. Broj prisutnih na radionici je ograničen.