Rasprave s pozvanim predavačima na Srce DEI 2018

15. 3. 2018.

Osim pozvanih predavanja predavači će zajedno s istraživačima i stručnjacima iz Hrvatske potaknuti rasprave i razmjene dobre prakse u Švicarskoj i Hrvatskoj.

Prva je na programu rasprava „How to efficiently use trust and identity services in research environment?“. Uvod u raspravu, uz pozvanu predavačicu iz Švicarske, Ann Harding, dat će redoviti profesor na Odsjeku za lingvistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i nacionalni koordinator za CLARIN ERIC Marko Tadić, zatim redoviti profesor na Biološkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i voditelj grupe za bioinformatiku Kristian Vlahoviček te pomoćnik ravnatelja za informacijsku i posredničku infrastrukturu u Sveučilišnom računskom centru Sveučilišta u Zagrebu i voditelj AAI@EduHr Miroslav Milinović. Rasprava je na programu u srijedu, 11. travnja 2018., prije službenog početka konferencije, za vrijeme trajanja radionica.

U četvrtak, 12. travnja, po završetku predavanja u tematskim blokovima, na rasporedu je rasprava „Open science - challenges and solutions“ čiji su uvodničari Olivier Verscheure, pozvani predavač iz Švicarske te Sven Lončarić, profesor na Zavodu za elektroničke sustave i obradbu informacija Fakulteta elektronike i računarstva, Davor Davidović, znanstvenik s Instituta Ruđer Bošković i koordinator centra kompetencija pri DARIAH-u te Draženko Celjak, voditelj Sužbe za podatkovne usluge i kolaboracijske alate u Sveučilišnom računskom centru Srcu i voditelj projekta Dabar – Digitalni akademski arhivi i repozitoriji.

U raspravama mogu sudjelovati svi sudionici konferencije.


Izdvojena događanja Srca

kol 21

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa GIMP koji će vam biti od pomoći pri obradi slika ili drugih vrsta grafike, prijavite se na radionicu koja će se održati 21. 8. 2018. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku!

kol 22

Želite li se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će započeti u srijedu, 22. 8. 2018., u 9 sati.
Prijave su u tijeku.

ruj 24

Steknite znanja i vještine potrebne za administraciju operacijskih sustava Windows ili Linux. Prijave za novi ciklus koji počinje 24. 9. 2018. su u tijeku.