Rasprave s pozvanim predavačima na Srce DEI 2018

15. 3. 2018.

Osim pozvanih predavanja predavači će zajedno s istraživačima i stručnjacima iz Hrvatske potaknuti rasprave i razmjene dobre prakse u Švicarskoj i Hrvatskoj.

Prva je na programu rasprava „How to efficiently use trust and identity services in research environment?“. Uvod u raspravu, uz pozvanu predavačicu iz Švicarske, Ann Harding, dat će redoviti profesor na Odsjeku za lingvistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i nacionalni koordinator za CLARIN ERIC Marko Tadić, zatim redoviti profesor na Biološkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i voditelj grupe za bioinformatiku Kristian Vlahoviček te pomoćnik ravnatelja za informacijsku i posredničku infrastrukturu u Sveučilišnom računskom centru Sveučilišta u Zagrebu i voditelj AAI@EduHr Miroslav Milinović. Rasprava je na programu u srijedu, 11. travnja 2018., prije službenog početka konferencije, za vrijeme trajanja radionica.

U četvrtak, 12. travnja, po završetku predavanja u tematskim blokovima, na rasporedu je rasprava „Open science - challenges and solutions“ čiji su uvodničari Olivier Verscheure, pozvani predavač iz Švicarske te Sven Lončarić, profesor na Zavodu za elektroničke sustave i obradbu informacija Fakulteta elektronike i računarstva, Davor Davidović, znanstvenik s Instituta Ruđer Bošković i koordinator centra kompetencija pri DARIAH-u te Draženko Celjak, voditelj Sužbe za podatkovne usluge i kolaboracijske alate u Sveučilišnom računskom centru Srcu i voditelj projekta Dabar – Digitalni akademski arhivi i repozitoriji.

U raspravama mogu sudjelovati svi sudionici konferencije.


Izdvojena događanja Srca

lis 23

Natjecanje Copernicus Hackathon održat će se u Srcu 23. i 24. listopada 2019. godine u okviru Copernicus programa u organizaciji Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

lis 28

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a – tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 28. 10. 2019., u 9:00 sati.
Prijave su u tijeku.

stu 07

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u četvrtak, 7. 11. 2019. od 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

stu 11

Želite li ovladati uporabom programa PowerPoint i naučiti izraditi "moćne" prezentacije? Prijavite se na besplatnu radionicu koja se održava u ponedjeljak,  11. 11. 2019., od 16:30 sati. Prijave su u tijeku.