Rasprave s pozvanim predavačima na Srce DEI 2018

15. 3. 2018.

Osim pozvanih predavanja predavači će zajedno s istraživačima i stručnjacima iz Hrvatske potaknuti rasprave i razmjene dobre prakse u Švicarskoj i Hrvatskoj.

Prva je na programu rasprava „How to efficiently use trust and identity services in research environment?“. Uvod u raspravu, uz pozvanu predavačicu iz Švicarske, Ann Harding, dat će redoviti profesor na Odsjeku za lingvistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i nacionalni koordinator za CLARIN ERIC Marko Tadić, zatim redoviti profesor na Biološkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i voditelj grupe za bioinformatiku Kristian Vlahoviček te pomoćnik ravnatelja za informacijsku i posredničku infrastrukturu u Sveučilišnom računskom centru Sveučilišta u Zagrebu i voditelj AAI@EduHr Miroslav Milinović. Rasprava je na programu u srijedu, 11. travnja 2018., prije službenog početka konferencije, za vrijeme trajanja radionica.

U četvrtak, 12. travnja, po završetku predavanja u tematskim blokovima, na rasporedu je rasprava „Open science - challenges and solutions“ čiji su uvodničari Olivier Verscheure, pozvani predavač iz Švicarske te Sven Lončarić, profesor na Zavodu za elektroničke sustave i obradbu informacija Fakulteta elektronike i računarstva, Davor Davidović, znanstvenik s Instituta Ruđer Bošković i koordinator centra kompetencija pri DARIAH-u te Draženko Celjak, voditelj Sužbe za podatkovne usluge i kolaboracijske alate u Sveučilišnom računskom centru Srcu i voditelj projekta Dabar – Digitalni akademski arhivi i repozitoriji.

U raspravama mogu sudjelovati svi sudionici konferencije.


Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.