Razgovori o naprednom računanju u Srcu

27. 10. 2022.

Pod okriljem Programa za zajednicu, u Srcu se od 14. do 16. studenog organizira niz događanja namijenjenih znanstvenoj zajednici s ciljem jednostavne i učinkovite primjene infrastrukture HR-ZOO za provođenje računalno-zahtjevnih istraživanja. Tim e-znanstvenika specijaliziran za podršku znanstvenicima predstavit će mogućnosti uporabe naprednog računanja u području računalne kemije, bioinformatike i strojnog učenja, a brojni panelisti predstavit će svoja iskustva u primjeni HPC tehnologija u radu i izložiti potencijal primjene naprednog računanja u specifičnim znanstvenim područjima. 

Cilj razgovora o naprednom računanju u Srcu okupiti zajednicu postojećih i budućih korisnika naprednog računanja, sve zainteresirane za primjenu HPC tehnologija uputiti u mogućnosti provedbe računalno-zahtjevnih istraživanja te pružiti više informacija o novoj generaciji nacionalne e-infrastrukture HR-ZOO. 

Stranice usluge Srce i zajednicaSrce želi zajednici približiti usluge, alate i svoje znanje kako bi cjelokupna akademsko-istraživačka i gospodarska zajednica te javna uprava što učinkovitije iskoristila potencijale e-infrastrukture te novih i naprednih informacijskih tehnologija u svom radu. 

Za više detalja o događanjima i prijavu za sudjelovanje posjetite stranicu Srce i zajednica. 

HR-ZOO lenta


Izdvojena događanja Srca

velj 07

Želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na tečaj koji se održava u online okruženju uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 7. veljače 2023. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

velj 13

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 13. veljače 2023., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

Ožu 03

BSidesZagreb, međunarodno okupljanje stručnjaka iz područja informacijske sigurnosti održat će se 3. ožujka 2023.

Ožu 06

Sveučilišni računski centar i ove će se godine uključiti u obilježavanje međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja koji će se održati od 6. do 10. ožujka 2023.

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO.