Razgovori u Srcu - novi Zakon o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti i ISVU

1. 2. 2023.

logo Srce i zajednica"Novi Zakon o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti i ISVU" bit će tema nadolazećih Razgovora u Srcu koji će se održati 15. veljače 2023. godine s početkom u 13:30 sati.

Novi Zakon o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti (ZVOZD) donio je veći broj izmjena u sustav znanosti i visokog obrazovanja kojima se akademska i znanstvena zajednica tek treba prilagoditi. Očekuje se donošenje i većeg broja novih ili osvježenih podzakonskih akata (pravilnika), ali bit će potrebno prilagoditi i informacijsku infrastrukturu kao podlogu za provođenje ZVOZD-a i tih pravilnika. Važan dio te informacijske infrastrukture je Informacijski sustav visokih učilišta (ISVU) - sustav za podršku administraciji i poslovanju visokih učilišta sa studentima, kojeg koristi preko 110 visokih učilišta u Hrvatskoj, više od 10 000 administratora i nastavnika te više od 140 000 studenata.

Uzevši u obzir količinu i složenost potrebnih prilagodbi ISVU-a novom Zakonu (od statusa studiranja studenta - redoviti ili izvanredni, istog studija pa sve do ocjenjivanja pojedinačnih ishoda učenja), Srce želi sa zajednicom raspraviti o načinima i provedbi prilagodbi ISVU-a te njihovim prioritetima.

Pozivamo stoga prorektore i prodekane za nastavu te ISVU koordinatore na druženje i razgovor koji će, u skladu s iskazanim potrebama zajednice, pridonijeti oblikovanju i provedbi prilagodbi ISVU-a te time odgovoriti na zahtjeve postavljene donesenim Zakonom.  

Prijavite se za sudjelovanje i pridružite nam se na Razgovorima u Srcu o novom Zakonu o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti i ISVU-u 15. veljače 2023. godine.

Srce nizom događanja nastoji zajednici približiti usluge, alate i znanje Srca, kako bi cjelokupna akademska i znanstvena, gospodarska zajednica i javna uprava što učinkovitije iskoristile potencijale e-infrastrukture te novih i naprednih IT tehnologija u svom radu. Za više informacija o događanjima Srca za zajednicu posjetite stranice Srce i zajednica.

razgovori u srcu


Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.