Regionalni skup EOSC-a u Budimpešti

30. 8. 2022.

Tijekom 28. i 29. rujna 2022. u Budimpešti na Sveučilištu za tehnologiju i ekonomiju u organizaciji projekta NI4OS-Europe održat će se Regionalni skup EOSC-a (European Open Science Cloud).

Regionalni skup bavit će se temama EOSC-a, politikama vezanim za uređenje EOSC-a, temama otvorene znanosti kao i pogledom istraživača na dostupne usluge i infrastrukturu EOSC-a. . Konferencija će se održati uživo, a za sve zainteresirane omogućit će se online prijenos.

Prvi dan konferencije sudionici će imati priliku čuti više o razvoju oblaka za otvorenu znanost u zemljama jugoistočne Europe, paneuropskom oblaku, osiguranju kapaciteta za EOSC gdje će se predstaviti aktivnosti na projektima kao što su DICE, EGI-ACE, OpenAIRE-Nexus te EOSC-Future u sklopu kojeg će se prezentirati platforma EOSC-Future. 

Drugi dan konferencije sudionici će čuti više o politikama EOSC-a koje se odnose na status inicijativa za nacionalni oblak za otvorenu znanost u zemljama jugoistočne Europe, o mandatnim organizacijama EOSC-a MAR-u i SRIA-i, te radu promotora EOSC-a u sklopu projekta NI4OS-Europe.

Više o konferenciji i cjelovitom programu može se pronaći na web stranicama projekta NI4OS-Europe  dok se svi zainteresirani na konferenciju mogu prijaviti putem poveznice na registraciju.

Srce u projektu NI4OS Europe sudjeluje kao jedan od 22 partnera konzorcija pod vodstvom organizacije Ethniko Diktyo Erevnas Technologias AE (GRNET) iz Grčke. Cilj je projekta NI4OS-Europe podržati koordinaciju, konvergenciju i federaciju nacionalnih i/ili tematskih inicijativa za otvorene istraživačke podatke i usluge EOSC-a razvijanjem odgovarajućih zajedničkih alata i mehanizama.

Regionalni skup EOSC-a u Budimpešti


Izdvojena događanja Srca

lis 04

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u utorak, 4. listopada 2022., s početkom u 15 sati. Prijave su u tijeku.

lis 05

Online radionica "Korištenje računalnog klastera Isabella" održat će se  5. listopada 2022., od  9 do 15 sati, a kao preduvjet za sudjelovanje polaznici moraju proći provjeru znanja u sklopu online tečaja "Linux za korisnike Isabelle".

lis 05

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u srijedu, 5. listopada 2022., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lis 10

Od 10. do 14. listopada 2022. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 11

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u učionici Srca, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u utorak, 11. listopada 2022., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.