Rezultati ankete o zadovoljstvu korisnika sustavom Merlin

17. 5. 2019.

Centar za e-učenje Srca je krajem 2018. ponovo proveo anketu o zadovoljstvu korisnika sustavom za e-učenje Merlin. Ovaj puta odazvao se znatno veći broj korisnika sustava Merlin - 2.068 studenata i 187 nastavnika). Povratne informacije korisnika su vrijedan pokazatelj razine kvalitete sustava za e-učenje Merlin i podrške koju Centar za e-učenje pruža. Rezultati ankete su detaljno analizirani, a posebna pažnja dana je iskazanim komentarima nastavnika i studenata. Temeljem  komentara, napravljene su dorade na sustavu u cilju poboljšanja iskustva rada naših korisnika. Ovo su samo neke od dorada koje su napravljene:

  • uređen je prikaz putanje („lokacije“) do e-kolegija te se sada prikazuje skraćeno kako ne bi zauzimao puno mjesta posebice na malim ekranima;
  • blok „Popis e-kolegija“ je skraćen te umjesto popisa visokih učilišta dostupan je pretraživač putem kojega je moguće brže i jednostavnije pretražiti dostupne e-kolegije;
  • dodano je dugme „Omogući izmjene“ u gornjem desnom vrhu sučelja e-kolegija pored dugmeta „Puni zaslon“, pa nastavnici sada mogu jednostavnije omogućiti uređivanje sadržaja e-kolegija;
  • omogućeno je vraćanje na željenu URL adresu nakon prijave, ovo je posebno korisno kada je URL adresa odbrana iz poruke e-pošte;
  • proširen je navigacijski izbornik u mobilnom prikazu stranice sustava tako da se osim ikona prikazuje i tekst značenja ikona;
  • skraćen je prikaz korisnika koji su online te više nije moguće vidjeti imena i prezimena korisnika već je samo vidljiv ukupan broj korisnika u posljednjih 5 minuta.

Uz to na naslovnoj stranici u sustavu Merlin svim korisnicima je vidljiv blok (s lijeve strane ekrana) pod nazivom „Rješenje za Merlin probleme“ u kojem se periodički prikazuju pitanja/problemi nastavnika i studenta iz ankete s poveznicama na odgovor i rješenja. Odgovori i rješenja su postavljeni na wiki portalu Centra za e-učenje gdje su vidljiva i ostala najčešće postavljana pitanja. Također su izrađene i dvije nove animacije koje dodatno pojašnjavaju rad sa sustavom Merlin: animacija vezano uz primanje obavijesti sa sustava Merlin i animacija vezano uz ocjene.

Dio rezultata predstavljamo kroz infografike (studenti, nastavnici), a rezultate ankete u cijelosti može pročitati u PDF-u (rezultati ankete).

 


Izdvojena događanja Srca

lis 23

Natjecanje Copernicus Hackathon održat će se u Srcu 23. i 24. listopada 2019. godine u okviru Copernicus programa u organizaciji Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

lis 28

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a – tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 28. 10. 2019., u 9:00 sati.
Prijave su u tijeku.

stu 07

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u četvrtak, 7. 11. 2019. od 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

stu 11

Želite li ovladati uporabom programa PowerPoint i naučiti izraditi "moćne" prezentacije? Prijavite se na besplatnu radionicu koja se održava u ponedjeljak,  11. 11. 2019., od 16:30 sati. Prijave su u tijeku.