Sastanak partnera Erasmus+ projekta ABC to VLE: Beyond Curriculum Design

7. 10. 2019.

Sastanak partnera Erasmus+ projekta ABC to VLE: Beyond Curriculum Design održan je 3. i 4. listopada 2019. u Srcu.

Projekt koordinira University College London, Velika Britanija, a uz Srce partneri su još VIVES University College i KU Lueven iz Belgije, Universita degli Studi di Milano, Italija, Helsingin Yliopisto, Finska, Universitatea Politechnica Timisoara, Rumunjska, Tallinn University, Estonija, Professionshojskolen Absalon S/I, Danska, Sorbonne Universite, Francuska, Dublin City University, Irska i Universiteit van Amsterdam, Nizozemska.

Cilj je projekta pomoći nastavnicima da pomoću ABC metode dizajna nastave unaprijede svoje kolegije/module primjenom digitalnih tehnologija i postave ih kao mješovite ili online, pri tome uzimajući u obzir čitav niz aspekata, od pedagoških i tehnoloških do međukulturnih i strateških, kao i pitanja kvalitete i podrške. Jedan od rezultata projekta je ABC radionica dizajna nastave koju je Centar za e-učenje Srca uvrstio u portfolio svojih tečajeva i radionica. Nastavnici su vrlo pozitivno reagirali na ovu radionicu. Radionica traje dva sata tijekom kojih polaznici rade zajedno u timovima na odabranom e-kolegiju kako bi stvorili vizualni 'storyboard' koji opisuje vrstu i slijed aktivnosti učenja (online i offline) koje su potrebne kako bi se ostvarili definirani ishodi učenja.

Projekt je započeo u rujnu prošle godine i na sastanku u Zagrebu partneri na projektu su raspravljali o ostvarenim rezultatima i predstojećim aktivnostima, a prema dosadašnjim izvještajima partnera projekt je vrlo uspješan u realizaciji definiranih aktivnosti.

Sastanku partnera na projektu prisustvovalo je 20 sudionika koji su tijekom dva dana u Srcu obišli i halu Srca te se upoznali s radom Srca posebice radom Centra za e-učenje.


Izdvojena događanja Srca

stu 19

Jeste li znali da postoje alati koji vam mogu pomoći prilikom izrade i organizacije bibliografskih izvora i umetanja referenci u tekst? Da biste naučili raditi s njima, prijavite se na tečaj koji se održava u utorak, 19. 11. 2019., u 9 sati.

stu 19

Želite li naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na tečaj koji će započeti u utorak, 19. 11. 2019., u 9:00 sati. Prijave su u tijeku.

stu 22

Tijekom jednodnevnog predavanja saznajte što su to certifikati i na koje se sve načine koriste. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.