Savjet CRO NGI-ja podržao zahtjeve Srca za financiranje CRO NGI-ja

28. 10. 2016.

Savjet CRO NGI-ja održao je svoju 12. sjednicu 5. listopada 2016. u Srcu.

Koordinator CRO NGI-ja (Srce) upoznao je Savjet s osnovnim pokazateljima rada i smjernicama plana rada.

Unatoč nedovoljnom financiranju, CRO NGI je s postojećim resursima neprekinuto funkcionirao i zadovoljavao potrebe korisnika; podaci o potrošnji pokazuju da su potrebe korisnika za resursima daleko veće od postojećih resursa. Predsjednik i članovi Savjeta zahvalili su Srcu na profesionalnosti i trudu utrošenom u održavanje infrastrukture u obimu i na razini „upotrebljivosti“ za krajnje korisnike. Savjet u potpunosti daje potporu zahtjevima Srca za nužno financiranje CRO NGI-ja, prvenstveno zbog korisnika, ali i zato jer u suprotnom izlazimo iz tokova EU-a, što nije dopustivo zbog budućnosti. U tom smislu oblikovan je zaključak koji će Srce poslati Ministarstvu znanosti i obrazovanja te dodatno zatražiti sastanak Savjeta CRO NGI-ja s predstavnicima Ministarstva.


Izdvojena događanja Srca

lip 28

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u utorak, 28. lipnja 2022., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lip 28

Ako se želite upoznati s osnovnim pojmovima za razumijevanje rada u WordPressu, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u utorak, 28. lipnja 2022. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

srp 04

Webinar "Registracije v4 sučelja u OpenAIRE-u za urednike repozitorija u sustavu Dabarodržat će se 4. srpnja 2022. od 10 do 10:45 sati.