Savjeti za organiziranje uspješnog online događanja

2. 9. 2020.

Članovi tima Srca sudjelovali su na webinaru održanom u sklopu projekta NI4OS-Europe na temu organizacije i provedbe uspješnog online događanja.

Tijekom webinara razgovaralo se o mogućnostima koje platforme za komunikaciju nude predavačima i organizatorima online događanja poput sastanaka, webinara, predavanja i sl.

Glavni cilj webinara bio je upoznati sudionike s različitim načinima unapređenja online prezentacija i izlaganja u svrhu poboljšanja kvalitete izlaganja, podizanja motivacije sudionika tijekom izlaganja te transformacije sudionika iz pasivnog promatrača u aktivnog učesnika. 

Naglasak je stavljen na aktivno sudjelovanje i kolaboraciju sudionika u izradi pripremljenih zadataka u online okruženju kako bi se dobio uvid u neke od mogućnosti koje virtualno okruženje nudi u svrhu uspostave inkluzivnog događanja.

Neki od primjera koji su navedeni odnose se na korištenje tzv. ice breakera, aktivnosti koje se provode na početku događanja za poticanje dijaloga između sudionika koji se međusobno ne poznaju. Nadalje, preporučuje se organizacija virtualnih društvenih aktivnosti poput online pub kviza gdje sudionici imaju priliku razmijeniti svoja iskustva i znanja u neformalnom obliku komunikacije.

Više informacija o projektu NI4OS-Europe možete vidjeti na stranicama Srca.

logotip projekta NI4OS


Izdvojena događanja Srca

velj 03

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u četvrtak, 3. veljače 2022., s početkom u 15 sati. Prijave su u tijeku.

velj 04

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa GIMP koji će vam biti od pomoći pri obradi slika ili drugih vrsta grafike, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 4. veljače 2022.  u 9:00 sati. Prijave su u tijeku!

velj 07

Želite li naučiti izraditi "moćne" prezentacije uporabom programa PowerPoint prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u ponedjeljak, 7. veljače 2022., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

velj 08

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u utorak, 8. veljačle 2022., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

velj 09

Želite li naučiti raditi s besplatnim alatima za snimanje i obradu video sadržaja, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 9. veljače 2022. u 9 sati. Prijave su u tijeku.