Sekundarno sjedište Croatian Internet eXchangea

14. 6. 2016.

U Sveučilišnom računskom centru održana je konferencija za novinare povodom puštanja u rad sekundarnog sjedišta CIX-a. Srce, koordinator Croatian Internet eXchange (CIX), službeno je 1. lipnja 2016. u rad pustio sjedište CIX2 na adresi Selska 93, Zagreb, u prostoru podatkovnog centra Altus IT.

Time je nacionalno središte za razmjenu internetskog prometa (Croatian Internet eXchange (CIX)), nakon 16 godina, iz infrastrukture jedne lokacije preraslo u distribuiranu infrastrukturu na dvije lokacije u Zagrebu: CIX1 na lokaciji podatkovnog centra Srce i CIX2 na lokaciji podatkovnog centra Altus IT.

Dodatna lokacija CIX-a omogućuje članicama veću dostupnost usluge u slučajevima uzrokovanim problemima s opskrbom električnom energijom, klimatizacijom, TK infrastrukturom unutar podatkovnog centra, problema s aktivnom mrežnom opremom i sl. na jednoj od lokacija. Dodatno, izbor većeg broja lokacija u nekim slučajevima članicama omogućuje i znatno smanjenje troškova spoja.

Na kraju konferencije za novinare predstavljene su i nove web-stranice CIX-a, objavljene također 1. lipnja 2016.

Dodatne informacije s konferencije te izjave sudionika pogledjate na našim stranicama Pressrooma.


Izdvojena događanja Srca

stu 19

Jeste li znali da postoje alati koji vam mogu pomoći prilikom izrade i organizacije bibliografskih izvora i umetanja referenci u tekst? Da biste naučili raditi s njima, prijavite se na tečaj koji se održava u utorak, 19. 11. 2019., u 9 sati.

stu 19

Želite li naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na tečaj koji će započeti u utorak, 19. 11. 2019., u 9:00 sati. Prijave su u tijeku.

stu 22

Tijekom jednodnevnog predavanja saznajte što su to certifikati i na koje se sve načine koriste. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.