Sekundarno sjedište Croatian Internet eXchangea

14. 6. 2016.

U Sveučilišnom računskom centru održana je konferencija za novinare povodom puštanja u rad sekundarnog sjedišta CIX-a. Srce, koordinator Croatian Internet eXchange (CIX), službeno je 1. lipnja 2016. u rad pustio sjedište CIX2 na adresi Selska 93, Zagreb, u prostoru podatkovnog centra Altus IT.

Time je nacionalno središte za razmjenu internetskog prometa (Croatian Internet eXchange (CIX)), nakon 16 godina, iz infrastrukture jedne lokacije preraslo u distribuiranu infrastrukturu na dvije lokacije u Zagrebu: CIX1 na lokaciji podatkovnog centra Srce i CIX2 na lokaciji podatkovnog centra Altus IT.

Dodatna lokacija CIX-a omogućuje članicama veću dostupnost usluge u slučajevima uzrokovanim problemima s opskrbom električnom energijom, klimatizacijom, TK infrastrukturom unutar podatkovnog centra, problema s aktivnom mrežnom opremom i sl. na jednoj od lokacija. Dodatno, izbor većeg broja lokacija u nekim slučajevima članicama omogućuje i znatno smanjenje troškova spoja.

Na kraju konferencije za novinare predstavljene su i nove web-stranice CIX-a, objavljene također 1. lipnja 2016.

Dodatne informacije s konferencije te izjave sudionika pogledjate na našim stranicama Pressrooma.


Izdvojena događanja Srca

svi 11

Ovladajte naprednom administracijom Linux poslužitelja. Tečaj Linux akademije počinje 11. 5. 2020. u 17 sati. Prijave su u tijeku.