50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Seminar Srca za IT specijaliste: "BigBlueButton videokonferencijski sustav otvorenog kôda"

10. 12. 2020.

Srce organizira seminar za IT specijaliste BigBlueButton videokonferencijski sustav otvorenog kôda koji će se održati u petak, 18. prosinca 2020. godine s početkom u 10 sati.

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, seminar će se održati online u trajanju od 1 sat, a besplatan i otvoren je za sve zainteresirane.

BigBlueButton je videokonferencijski sustav otvorenog kôda koji je popularan u sustavu visokog obrazovanja jer omogućava brzu i jednostavnu instalaciju na Linux poslužitelju te integraciju sa sustavom za e-učenje kao što je Moodle.

Na seminaru će se ukratko objasniti što je BigBlueButton, koje su njegove značajke, zašto je najkorišteniji videokonferencijski sustav otvorenog kôda u Hrvatskoj, ali i koji su njegovi nedostaci. Između ostalog, opisat će se proces standardne instalacije i konfiguracije, integracija s najčešće korištenim LMS/CMS sustavima (Moodle, Drupal i WordPress), instalacija GreenLight GUI-a, konfiguracija TURN poslužitelja te mogućnost klasteriranja BigBlueButton poslužitelja.

Autori i predavači seminara su Domagoj Horvatović i Zvonko Martinović iz Srca.

Za sudjelovanje na seminaru potrebno se prijaviti putem obrasca za prijavu.

Pristupiti virtualnoj sobi možete na dva načina:

  • uporabom svojeg AAI@EduHr elektroničkog identiteta (ako ga posjedujete) ili
  • kao gost. Ako se prijavljujete kao gost, potrebno je prilikom prijave upisati svoje ime i prezime.

Vizual seminara za IT specijaliste "BigBlueButton videokonferencijski sustav otvorenog koda"


Izdvojena događanja Srca

velj 01

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 1. 2. 2021. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

velj 10

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u srijedu, 10. 2. 2020., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

velj 15

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 15. 2. 2021. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

velj 16

Želite li se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u utorak, 16. 2. 2021. u  9 sati. Prijave su u tijeku.