50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Seminar Srca za IT specijaliste: "BigBlueButton videokonferencijski sustav otvorenog kôda"

10. 12. 2020.

Srce organizira seminar za IT specijaliste BigBlueButton videokonferencijski sustav otvorenog kôda koji će se održati u petak, 18. prosinca 2020. godine s početkom u 10 sati.

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, seminar će se održati online u trajanju od 1 sat, a besplatan i otvoren je za sve zainteresirane.

BigBlueButton je videokonferencijski sustav otvorenog kôda koji je popularan u sustavu visokog obrazovanja jer omogućava brzu i jednostavnu instalaciju na Linux poslužitelju te integraciju sa sustavom za e-učenje kao što je Moodle.

Na seminaru će se ukratko objasniti što je BigBlueButton, koje su njegove značajke, zašto je najkorišteniji videokonferencijski sustav otvorenog kôda u Hrvatskoj, ali i koji su njegovi nedostaci. Između ostalog, opisat će se proces standardne instalacije i konfiguracije, integracija s najčešće korištenim LMS/CMS sustavima (Moodle, Drupal i WordPress), instalacija GreenLight GUI-a, konfiguracija TURN poslužitelja te mogućnost klasteriranja BigBlueButton poslužitelja.

Autori i predavači seminara su Domagoj Horvatović i Zvonko Martinović iz Srca.

Za sudjelovanje na seminaru potrebno se prijaviti putem obrasca za prijavu.

Pristupiti virtualnoj sobi možete na dva načina:

  • uporabom svojeg AAI@EduHr elektroničkog identiteta (ako ga posjedujete) ili
  • kao gost. Ako se prijavljujete kao gost, potrebno je prilikom prijave upisati svoje ime i prezime.

Vizual seminara za IT specijaliste "BigBlueButton videokonferencijski sustav otvorenog koda"


Izdvojena događanja Srca

lip 14

Želite li naučiti izraditi "moćne" prezentacije uporabom programa PowerPoint, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će započeti u ponedjeljak, 14. 6. 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lip 16

16. lipnja organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

lip 18

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 18. 6. 2021., s početkom u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 23

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a - tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 23. 6. 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 28

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 28. 6. 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.