Seminar za IT-specijaliste: Kako započeti s razvojem za Drupal?

2. 12. 2019.

Pozivamo vas da nam se pridružite seminaru za IT-specijaliste "Kako započeti s razvojem za Drupal?" koji će se održati 6. prosinca 2019. godine u 10 sati.

Seminar će se održati u zgradi Sveučilišnog računskog centra (Srce), Josipa Marohnića 5, Zagreb u dvorani Srce-E2, a prenosit će se i putem sustava za webinare na adresi https://connect.srce.hr/it-specijalisti.

Drupal (https://www.drupal.org/) je suvremen, fleksibilan i nadogradiv softver za upravljanje web-sadržajem. U potpunosti je otvorenog programskog kôda te ga razvija i podržava jedna od najvećih zajednica na svijetu.

Na seminaru će se prikazati važni aspekti potrebni za početak razvoja za platformu Drupal. Detaljno će se opisati proces i mogućnosti instalacije Drupala kao i popratnih modula potrebnih za učinkovit rad u Drupalu.
Uz prikaz grafičkog sučelja za administraciju web-stranica pojasnit će se i rad u narednom sučelju Drush te dati osvrt na prednosti i ograničenja oba načina rada. U drugoj polovici seminara pokazat će se proces razvoja vlastitih modula.

Seminar će biti popraćen nizom demonstracija i prikazom stečenih iskustava pri implementaciji Drupala.

Autor i predavač seminara je Filip Ivanko iz Srca. 

Predviđeno trajanje seminara je do 13:00 sati. Seminar je besplatan i otvoren za sve zainteresirane.

Molimo vas da se prijavite za sudjelovanje na seminara popunjavanjem obrasca: PRIJAVA

Podaci koje nam pružate potrebni su nam kako bi mogli osigurati tehničke uvjete za održavanje seminara te kako bi po završetku seminara mogli provesti anketu o zadovoljstvu. Prikupljeni osobni podaci neće se koristiti u druge svrhe niti će se prenositi trećim stranama. Srce će čuvati osobne podatke koji su prikupljeni putem obrasca za prijavu do 6 mjeseci nakon što se održi seminar.

Ako ste zainteresirani za primanje novosti i obavijesti o uslugama Sveučilišnog računskog centra Srca, molimo da ispunite obrazac na adresi www.srce.unizg.hr/info.

Serminar za IT-Specijaliste: Drupal

 


Izdvojena događanja Srca

pro 06

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Radionica će se održati 6. 12. 2019. u 9:00 sati. Prijave su u tijeku!

pro 06

Tijekom jednodnevnog predavanja upoznajte Drupal iz perspektive programera. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.  

pro 07

Ako se želite naučiti služiti programom Word i uspješno pisati i uređivati svoje svakodnevne dokumente, prijavite se na tečaj koji započinje u subotu, 7. 12. 2019., u 9:00 sati. Prijave su u tijeku.

pro 09

Ako se želite naučiti služiti programom PowerPoint pomoću kojeg možete izrađivati elektroničke prezentacije na svom računalu, prijavite se na tečaj koji započinje u ponedjeljak, 9. 12. 2019. u 17:30 sati. Prijave su u tijeku!

pro 13

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa GIMP koji će vam biti od pomoći pri obradi slika ili drugih vrsta grafike, prijavite se na radionicu koja će se održati 13. 12.  2019. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku!