Srce i izložba "Djeca tehnologije: elektronička računala"

22. 12. 2011.

"Djeca tehnologije: elektronička računala" naziv je izložbe kojom je Tehnički muzej obilježio tridesetu godišnjicu od predstavljanja prvog osobnog računala IBM.  Izložba ima  za cilj skrenuti pozornost na činjenice vezane uz nastanak i tehnološki razvoj, posebno današnjih osobnih računala.  Jedno od istaknutih mjesta na izložbi pripada komunikacijskoj opremi s kojom je iz Srca Republika Hrvatska 17. studenoga 1992. spojena na internet. 
Izložba „Djeca tehnologije: elektronička računala“ podijeljena je u pet osnovnih cjelina: kalkulatori, razvoj tehnologije do IBM PC, iehnologija nakon IBM PC (1981),  PC (osobna računala) i računala posebne namjene te periferne jedinice domaće proizvodnje, PC (osobna računala), prijenosna i mini računala strane proizvodnje i pripadajuće periferne jedinice.

Na izložbi je izloženo 114 eksponata, dvadesetak panoa i vremenska lenta te izgrađena prostorija (soba) – igraonica sa starim računalima u funkciji. Među značajne predmete izložbe spada i komunikacijska oprema za prvu internetsku vezu u Hrvatskoj koja je posuđena iz Srca.

Galerija slika izložbe dostupna je na http://www.tehnicki-muzej.hr/hr/press/djeca-tehnologije-elektronicka-rac...  
Detalje o izložbi pogledajte na http://tehnicki-muzej.hr/hr/kalendar/djeca-tehnologije-elektronicka-racu...
Izložba će biti otvorena od 21. prosinca 2011. do 26. veljače 2012.  

Izdvojena događanja Srca

svi 11

Ovladajte naprednom administracijom Linux poslužitelja. Tečaj Linux akademije počinje 11. 5. 2020. u 17 sati. Prijave su u tijeku.