50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Srce ima predstavnika u Fedora Leadership Group

2. 11. 2021.

Zajednica Fedora Leadership Group prepoznala je i za novog člana odabrala Jakova Marina Vežića iz Srca, člana tima Dabar (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji). Ova međunarodna grupa, čiji su članovi raznovrsni stručnjaci iz područja informacijskih znanosti (programiranje, knjižničarstvo, digitalizacija, očuvanje građe i slično), određuje prioritete i strateški usmjerava razvoj Fedora repozitorijskog alata.

Fedora repozitorijski alat modularan je repozitorijski alat otvorenog koda za upravljanje i širenje digitalnog sadržaja. Na temelju Fedore 3 izgrađen je i sustav Dabar, a prvom polovicom 2022. godine izlazi nova verzija Dabra koji će koristiti Fedoru 6.

Čestitamo našem Jakovu!

Logotipi Dabar i Fedora


Izdvojena događanja Srca

pro 06

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 6. prosinca 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

pro 09

Webinar "Računalni klaster Isabella - GPU, kontejneri i programske okoline" u organizaciji Srca održat će se 9. prosinca 2021., od 10 do 16 sati, putem sustava za webinare Srca.

pro 10

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 10. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku!

pro 14

Student ste i želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 14. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

pro 15

Student ste i želite se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u srijedu, 15. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.