50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Srce na CUC-u održalo radionicu o izazovima online nastave

27. 10. 2021.

Srce sudjeluje na 23. CARNET-ovoj konferenciji za korisnike CUC 2021 s radionicom "Koliko sam uspješan/na u provođenju online nastave?". Radionicu su u srijedu 27. listopada održale dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca i Tona Radobolja iz Centra za e-učenje Srca.
 
Na radionici su predstavljena iskustva Srca u podršci nastavnicima visokoškolskih ustanova u provedbi online nastave. Savjeti i materijali s radionice mogu osim nastavnicima visokoškolskih ustanova biti korisni i nastavnicima u školama. 
 
U raspravi s nastavnicima osnovnih i srednjih škola raspravljalo se o prednostima i nedostacima online nastave te koliko je nastava u izvanrednim okolnostima kvalitetna i prilagođena online okruženju. Također se raspravljalo i o tome koliko će stečena dosadašnja iskustva rada u online okruženju utjecati na ponovni prelazak na online nastavu i osiguranje njezine kvalitete. Radionica je privukla veliki broj sudionika, a njihovo aktivno sudjelovanje i pozitivne povratne informacije ukazuju na važnost teme kao i sustavne podrške nastavnicima u pripremi i provedbi online nastave i implementaciji digitalnih tehnologija u obrazovni proces.
 
Polaznici radionice o izazovima online nastave
 
Srce na CUC-u održalo radionicu o izazovima online nastave

Izdvojena događanja Srca

pro 06

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 6. prosinca 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

pro 09

Webinar "Računalni klaster Isabella - GPU, kontejneri i programske okoline" u organizaciji Srca održat će se 9. prosinca 2021., od 10 do 16 sati, putem sustava za webinare Srca.

pro 10

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 10. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku!

pro 14

Student ste i želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 14. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

pro 15

Student ste i želite se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u srijedu, 15. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.