Srce na CUC-u održalo radionicu o izazovima online nastave

27. 10. 2021.

Srce sudjeluje na 23. CARNET-ovoj konferenciji za korisnike CUC 2021 s radionicom "Koliko sam uspješan/na u provođenju online nastave?". Radionicu su u srijedu 27. listopada održale dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca i Tona Radobolja iz Centra za e-učenje Srca.
 
Na radionici su predstavljena iskustva Srca u podršci nastavnicima visokoškolskih ustanova u provedbi online nastave. Savjeti i materijali s radionice mogu osim nastavnicima visokoškolskih ustanova biti korisni i nastavnicima u školama. 
 
U raspravi s nastavnicima osnovnih i srednjih škola raspravljalo se o prednostima i nedostacima online nastave te koliko je nastava u izvanrednim okolnostima kvalitetna i prilagođena online okruženju. Također se raspravljalo i o tome koliko će stečena dosadašnja iskustva rada u online okruženju utjecati na ponovni prelazak na online nastavu i osiguranje njezine kvalitete. Radionica je privukla veliki broj sudionika, a njihovo aktivno sudjelovanje i pozitivne povratne informacije ukazuju na važnost teme kao i sustavne podrške nastavnicima u pripremi i provedbi online nastave i implementaciji digitalnih tehnologija u obrazovni proces.
 
Polaznici radionice o izazovima online nastave
 
Srce na CUC-u održalo radionicu o izazovima online nastave

Izdvojena događanja Srca

ruj 26

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 26. rujna 2022. u 9:00 sati. Prijave su u tijeku.

lis 05

Online radionica "Korištenje računalnog klastera Isabella" održat će se  5. listopada 2022., od  9 do 15 sati, a kao preduvjet za sudjelovanje polaznici moraju proći provjeru znanja u sklopu online tečaja "Linux za korisnike Isabelle".

lis 10

Od 10. do 14. listopada 2022. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.