Srce na konferenciji DORS/CLUC 2019

12. 4. 2019.

DORS/CLUC - Dani otvorenih računarskih sustava / Croatian Linux Users' Conference najstarija je i najveća regionalna konferencija koja pokriva teme o besplatnom i otvorenom softveru, otvorenim standardima i operacijskom sustavu Linux. Održava se 18. i 19. travnja 2019. godine u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Unskoj 3 u Zagrebu.

Konferenciju koordiniraju dvije neprofitne organizacije HrOpen i HULK koje dugi niz godina u Hrvatskoj promoviraju otvorene tehnologije.

Djelatnici Srca, ustanove s dugogodišnjom praksom i iskustvom korištenja otvorenih sustava u velikom broju svojih ključnih usluga, na ovogodišnjoj konferenciji održat će tri predavanja:

  • Accelerating Open Source Science Applications with NVIDIA Tesla V100, Tomislav Smolčić
  • High Throughput Computing Cloud for Croatian Researchers Based on OpenStack and Ceph, Emir Imamagić
  • How we use GitLab in software development in SRCE, Dubravko Penezić

Srce će i ove godine donirati ciklus od četiri tečaja Linux akademije koji će neki od sudionika DORS/CLUC-a moći osvojiti u nagradnoj igri.


Izdvojena događanja Srca

kol 24

Ako se želite naučiti služiti programom PowerPoint pomoću kojeg možete izrađivati elektroničke prezentacije na svom računalu, prijavite se na vikend tečaj koji započinje u subotu, 24. 8. 2019. u  9:00 sati. Prijave su u tijeku!

ruj 23

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 23. 9. 2019., u 17:30 sati. Prijave su u tijeku.

ruj 24

Steknite znanja i vještine potrebne za administraciju operacijskih sustava Windows ili Linux. Prijave za novi ciklus koji počinje 24. 9. 2019. su u tijeku.

lis 14

Steknite znanja potrebna za administaciju operacijskog sustava Linux. Tečaj počinje 14. 10. 2019. u 9 sati. Prijave su u tijeku.