Srce na konferenciji DORS/CLUC 2019

12. 4. 2019.

DORS/CLUC - Dani otvorenih računarskih sustava / Croatian Linux Users' Conference najstarija je i najveća regionalna konferencija koja pokriva teme o besplatnom i otvorenom softveru, otvorenim standardima i operacijskom sustavu Linux. Održava se 18. i 19. travnja 2019. godine u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Unskoj 3 u Zagrebu.

Konferenciju koordiniraju dvije neprofitne organizacije HrOpen i HULK koje dugi niz godina u Hrvatskoj promoviraju otvorene tehnologije.

Djelatnici Srca, ustanove s dugogodišnjom praksom i iskustvom korištenja otvorenih sustava u velikom broju svojih ključnih usluga, na ovogodišnjoj konferenciji održat će tri predavanja:

  • Accelerating Open Source Science Applications with NVIDIA Tesla V100, Tomislav Smolčić
  • High Throughput Computing Cloud for Croatian Researchers Based on OpenStack and Ceph, Emir Imamagić
  • How we use GitLab in software development in SRCE, Dubravko Penezić

Srce će i ove godine donirati ciklus od četiri tečaja Linux akademije koji će neki od sudionika DORS/CLUC-a moći osvojiti u nagradnoj igri.


Izdvojena događanja Srca

lis 23

Natjecanje Copernicus Hackathon održat će se u Srcu 23. i 24. listopada 2019. godine u okviru Copernicus programa u organizaciji Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

lis 28

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a – tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 28. 10. 2019., u 9:00 sati.
Prijave su u tijeku.

stu 07

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u četvrtak, 7. 11. 2019. od 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

stu 11

Želite li ovladati uporabom programa PowerPoint i naučiti izraditi "moćne" prezentacije? Prijavite se na besplatnu radionicu koja se održava u ponedjeljak,  11. 11. 2019., od 16:30 sati. Prijave su u tijeku.