Srce na predstavljanju HRZZ-ovih projekata iz programa „Uspostavni istraživački projekti“

10. 3. 2020.

Hrvatska zaklada za znanost (HRZZ) organizirala je svečano predstavljanje projekata iz programa „Uspostavni istraživački projekti“.

Program osigurava razvoj samostalnih istraživačkih karijera mladih znanstvenika i novih istraživačkih skupina koje se bave međunarodno prepoznatljivom i nacionalno relevantnom tematikom. Ukupni proračun programa za 2019. godinu iznosio je 20 milijuna kuna. Na natječaj su prijavljena ukupno 172 projektna prijedloga, a potpora je odobrena za 51 projekt.

Uvodni govor održali su državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja dr. sc. Tome Antičić, predsjednik Upravnog odbora HRZZ akademik Dario Vretenar i izvršna direktorica HRZZ, dr. sc. Irena Martinović Klarić. Voditelji šest odabranih programa predstavili su svoje projekte.

Draženko Celjak i Emir Imamagić su u okviru svečanosti prezentirali usluge Srca za istraživače – usluge naprednog računanja Računalni klaster Isabella i HTC Cloud, usluge upravljanja istraživačkim podacima PUH, Dabar i Hrčak te aktualne projekti HR-ZOO i CroRIS.

Prezentacija usluga Srca za istraživače, Draženko Celjak

Prezentacija usluga Srca za istraživače, Emir Imamagić


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.