50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Srce na predstavljanju HRZZ-ovih projekata iz programa „Uspostavni istraživački projekti“

10. 3. 2020.

Hrvatska zaklada za znanost (HRZZ) organizirala je svečano predstavljanje projekata iz programa „Uspostavni istraživački projekti“.

Program osigurava razvoj samostalnih istraživačkih karijera mladih znanstvenika i novih istraživačkih skupina koje se bave međunarodno prepoznatljivom i nacionalno relevantnom tematikom. Ukupni proračun programa za 2019. godinu iznosio je 20 milijuna kuna. Na natječaj su prijavljena ukupno 172 projektna prijedloga, a potpora je odobrena za 51 projekt.

Uvodni govor održali su državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja dr. sc. Tome Antičić, predsjednik Upravnog odbora HRZZ akademik Dario Vretenar i izvršna direktorica HRZZ, dr. sc. Irena Martinović Klarić. Voditelji šest odabranih programa predstavili su svoje projekte.

Draženko Celjak i Emir Imamagić su u okviru svečanosti prezentirali usluge Srca za istraživače – usluge naprednog računanja Računalni klaster Isabella i HTC Cloud, usluge upravljanja istraživačkim podacima PUH, Dabar i Hrčak te aktualne projekti HR-ZOO i CroRIS.

Prezentacija usluga Srca za istraživače, Draženko Celjak

Prezentacija usluga Srca za istraživače, Emir Imamagić


Izdvojena događanja Srca

tra 19

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 19. travnja 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

tra 28

Srce 28. i 29. travnja organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2021, ujedno i konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO, koja će se održati virtualno.

svi 03

Ako žele nadograditi i upotpuniti svoje znanje i postati izvrstan korisnik programa Excel, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 3. svibnja 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.

svi 10

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 10. svibnja 2021., u 9 sati. Prijave su u tijeku.

svi 25

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u utorak, 25. svibnja 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.