50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Srce na radionici Korištenje ISVU-a u evidenciji studentske mobilnosti

22. 3. 2021.

Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) i Srce 17. su ožujka 2021. godine održali radionicu Korištenje Informacijskog sustava visokih učilišta (ISVU) u evidenciji studentskih mobilnosti.

Cilj radionice bio je povezivanje relevantnih dionika i razmjena iskustava kako bi se ISVU bolje prilagodio potrebama visokih učilišta i kako bi se otklonile administrativne poteškoće prilikom korištenja ISVU-a u bilježenju studentskih mobilnosti. Informacijski sustav visokih učilišta koristi 111 hrvatskih visokih učilišta.

Radionicu je pratilo preko 160 sudionika: Erasmus koordinatori, ECTS i ISVU koordinatori, djelatnici ureda za međunarodnu suradnju, djelatnici studentskih službi, predstavnici Srca, AMPEU-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Voditeljica ISVU-a Dubravka Lelas iz Srca prezentirala je mogućnosti evidencije mobilnosti studenata u ISVU-u s naglaskom na najčešće nedoumice i potrebne preduvjete. Za više informacija, korisnici sustava ISVU mogu potražiti upute dostupne na službenoj web stranici ISVU upute ili pogledati snimku webinara i prezentaciju Evidencija mobilnosti studenata.

Primjenu evidencije mobilnosti u ISVU-u u praksi prema fazama mobilnosti za dolazne i odlazne studente prikazala je izv. prof. dr. sc. Ljiljana Brkić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Isto tako, profesorica Brkić je istaknula primjere dobre prakse u priznavanju mobilnosti. Sudionike su najviše zanimale teme izdavanja i korištenja OIB-a u evidenciji dolaznih mobilnosti te pitanje subvencionirane studentske prehrane tijekom mobilnosti.

Dostupni su sljedeći materijali s ove radionice:

Izvor: Agencija za mobilnost i programe EU


Izdvojena događanja Srca

tra 19

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 19. travnja 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

tra 28

Srce 28. i 29. travnja organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2021, ujedno i konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO, koja će se održati virtualno.

svi 03

Ako žele nadograditi i upotpuniti svoje znanje i postati izvrstan korisnik programa Excel, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 3. svibnja 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.

svi 10

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 10. svibnja 2021., u 9 sati. Prijave su u tijeku.

svi 25

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u utorak, 25. svibnja 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.