Srce na sastanku partnera na Erasmus+ projektu OpenDigCompEdu u Barceloni

3. 10. 2022.

U Barceloni je održan sastanak partnera na projektu Open Digital Competences Training for School Educators (OpenDigCompEdu) kojem je cilj unaprijediti digitalne kompetencije školskih nastavnika. Projekt OpenDigCompEdu poticat će održivost promicanjem otvorenih obrazovnih tehnologija i načela u online i mješovitim pristupima obrazovanju.

U okviru ovog trogodišnjeg projekta planirane su sljedeće aktivnosti:

  • unaprijediti primjenu otvorenog obrazovanja, otvorenih obrazovnih sadržaja i praksi te otvorenih digitalnih alata za provođenje nastave temeljene na kompetencijama
  • osigurati održivost u obrazovanju kroz okvir za otvorene i digitalne kompetencije za nastavnike
  • unaprijediti postignuća i prepoznavanje digitalnih kompetencija nastavnika pomoću e-portfolija (OpenDigCompEdu e-portfolio) i MOOCova (OpenDigCompEdu MOOC courses)
  • uvođenje mikro vjerodajnica i otvorenih znački u okviru otvorenih digitalnih kompetencija u školstvu u partnerskim zemljama.

Koordinator projekta je Moodle.org, a partneri na projektu su, uz Srce, Department of Education of the Generalitat of Catalonia, Španjolska, Politehnica University of Timisoara, Rumunjska, Timis County School Inspectorate, Rumunjska, University of Piraeus Research Center, Grčka, i eFaktor, Norveška.

Sastanak partnera na projektu održao se u sjedištu Moodle.org u Barceloni, a sastanku su u ime Srca prisustvovale doc. dr. sc. S. Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca i A. Zemljak Pećina, članica tima Centra za e-učenje Srca. Sastanak je ujedno bio prilika i da se s kolegama iz Moodla razgovara o novoj inačici sustava Moodle 4.0 i planovima za njegovo daljnje unaprjeđenje. Centar za e-učenje Srca za novu akademsku godinu nadogradio je sustav Merlin na zadnju inačicu sustava Moodle, a do 1. 10. 2022. na sustavu Merlin otvoreno je već preko 22.000 e-kolegija koji će se održavati u akademskoj godini 2022./2023.

Srce na sastanku partnera na Erasmus+ projekta Open DigCompEdu u Barceloni


Izdvojena događanja Srca

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.

pro 12

U anketi koju je Sektor za napredno računanje proveo među korisnicima, znanstveni softver Mathematica je jedan od najpopularnijih izbora pa zbog toga Wolfram Mathematica i Srce za sve zainteresirane organiziraju trodnevnu online radionicu o korištenju ovog znanstvenog softvera. Broj prisutnih na radionici je ograničen.