Srce na studijskom posjetu u sklopu projekta TRACER

13. 10. 2022.

Od 3. do 6. listopada 2022., u Groningenu, na sjeveru Nizozemske, održan je studijski posjet Odjelu za provedbu obrazovanja (DUO – Dienst Uitvoering Onderwijs) u sklopu provedbe projekta TRACER (Transparency of Croatian Qualifications for Enhanced Recognition / Transparentnost hrvatskih kvalifikacija radi lakšeg priznavanja) koji provodi Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske s projektnim partnerom Ministarstvom obrazovanja, kulture i znanosti Kraljevine Nizozemske.

Svrha posjeta bila je upoznavanje s radom nizozemskog Odjela za provedbu obrazovanja (DUO) te razmjena znanja i iskustva u digitalizaciji diploma i dopunskih isprava. Hrvatski stručnjaci imali su prilike iz prve ruke doznati o nizozemskom obrazovnom sustavu, digitalnoj transformaciji koju DUO provodi od 2003. godine, njihovom radu Središnjeg prijavnog ureda, DUO aplikaciji „MyDiplomas“ za dohvat vlastitih diploma, radu DUO-ovog laboratorija za inovacije (DIT LAB) te razgovarati s korisnicima informacijskih sustava samog Odjela za provedbu obrazovanja (DUO).

Na studijskoj posjeti sudjelovali su predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za znanost i visoko obrazovanje, CARNET-a i Srca. U ime Srca u posjeti je bila mr. sc. Nadža Milanović, zamjenica predstojnika Sektora za informacijsku infrastrukturu.

Studijski posjet Odjelu za provedbu obrazovanja nizozemskog Ministarstva obrazovanja, kulture i znanosti na kojem je sudjelovalo i Srce


Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.