50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Srce novosti broj 38 - travanj 2011.

14. 4. 2011.

Novosti 38 - u susret proslavi 40 godina Srca

Dragi čitatatelji,

pred vama je posljednji broj posebnog izdanja Srce novosti, vezanih uz proslavu 40 godina Srca.
Nakon svijeta aplikacija i sistem-inženjera, predstavljamo vam svijet obrazovnih aktivnosti Srca. Od kolegija do tečajeva, krede i ploče do suvremeno opremljenih učionica.

Sadržaj:

- Ususret 40. rođendnu Srca; piše: dr.sc. Zoran Bekić, ravnatelj Srca

- Nastava je bila zamišljena kao ona na fakultetima, R.I.

- Prava informatika učila se u Srcu na praktičnim poslovima; piše: prof.dr.sc. Mladen Varga, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

- Radno okruženje bilo je sjajno; piše: dr.sc. Ana Garvas Delić, radila u Srcu od 1975. do 1990.

- Srce-mjesto informatičke izobrazbe; piše: mr.sc. Marijan Gredelj, ravnatelj Instituta za istraživanje i razvoj održivih eko sustava

- Obrazovne aktivnosti uvijek su slijedile tehnološke mijene i trendove; piše: mr.sc. Jasminka Novak, radila u Srcu od 1972. do 1991.

- Kolegije su držali profesori koji su vodili Srce i djelatnici Srca; piše: mr.sc. Maja Cvitaš, Hrvatska informacijsko dokumentacijska referalna agencija
 
Elektroničku verziju Novosti kao pdf datoteku preuzmite ovdje, a tiskani primjerak možete uzeti u Srcu.

Sljedeći broj izlazi u lipnju 2011.

 

Izdvojena događanja Srca

velj 01

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 1. 2. 2021. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

velj 10

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u srijedu, 10. 2. 2020., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

velj 15

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 15. 2. 2021. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

velj 16

Želite li se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u utorak, 16. 2. 2021. u  9 sati. Prijave su u tijeku.