Srce novosti broj 55

26. 9. 2014.

Dabar - sustav istitucijskih i područnih repozitorija, nova cloud-usluga Srca Moj oblak, računalni klaster Isabella postao je superračunalo i osvrt na nedavno održanu konferenciju EDEN, samo su neke od tema koje donosimo u novom broju Srce novosti.

U 55. broju pročitajte:

- Kvalitetno i pouzdano čuvanje rezultata rada u sustavu znanosti i obrazovanja, piše: Draženko Celjak, voditelj Službe za podatkovne usluge i kolaboracijske alate

- Politika otvorenog pristupa Srca, piše: dr.sc. Zoran Bekić, ravnatelj Srca

- Moj oblak - osobne kolekcije podataka sigurne u Srcu, uvijek pri ruci, piše: Mislav Stublić, voditelj projekta Moj oblak

- Računalni klaster Isabella postao je superračunalo, piše: Emir Imamagić, voditelj Usluge računalni klaster Isabella

- Osvrt na međunarodnu konferenciju EDEN 2014, piše: Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja za obrazovanje i podršku korisnicima

- Godišnje okupljanje "moodlera", piše: Zvonko Martinović, Centar za e-učenje. Elektroničku verziju Srce novosti broj 55 možete preuzeti na ovoj poveznici, a tiskani primjerak možete uzeti u Srcu.

Izdvojena događanja Srca

ruj 01

Svake godine u rujnu organiziramo niz predavanja namijenjenih novim studentima Sveučilišta u Zagrebu.

ruj 23

Od 23. do 27. rujna održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

ruj 24

Steknite znanja i vještine potrebne za administraciju operacijskih sustava Windows ili Linux. Prijave za novi ciklus koji počinje 24. 9. 2019. su u tijeku.

ruj 30

Ove se godine Tjedan cjeloživotnog učenja obilježava od 30. 9. do 6. 10. 2019, a Srce će se ponovno uključiti i svojim aktivnostima. Zamolila bih da informaciju o tome objavite na webu i društvenim mrežama.

lis 14

Steknite znanja potrebna za administaciju operacijskog sustava Linux. Tečaj počinje 14. 10. 2019. u 9 sati. Prijave su u tijeku.