50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Srce novosti broj 55

26. 9. 2014.

Dabar - sustav istitucijskih i područnih repozitorija, nova cloud-usluga Srca Moj oblak, računalni klaster Isabella postao je superračunalo i osvrt na nedavno održanu konferenciju EDEN, samo su neke od tema koje donosimo u novom broju Srce novosti.

U 55. broju pročitajte:

- Kvalitetno i pouzdano čuvanje rezultata rada u sustavu znanosti i obrazovanja, piše: Draženko Celjak, voditelj Službe za podatkovne usluge i kolaboracijske alate

- Politika otvorenog pristupa Srca, piše: dr.sc. Zoran Bekić, ravnatelj Srca

- Moj oblak - osobne kolekcije podataka sigurne u Srcu, uvijek pri ruci, piše: Mislav Stublić, voditelj projekta Moj oblak

- Računalni klaster Isabella postao je superračunalo, piše: Emir Imamagić, voditelj Usluge računalni klaster Isabella

- Osvrt na međunarodnu konferenciju EDEN 2014, piše: Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja za obrazovanje i podršku korisnicima

- Godišnje okupljanje "moodlera", piše: Zvonko Martinović, Centar za e-učenje. Elektroničku verziju Srce novosti broj 55 možete preuzeti na ovoj poveznici, a tiskani primjerak možete uzeti u Srcu.

Izdvojena događanja Srca

lip 16

16. lipnja organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

lip 18

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 18. 6. 2021., s početkom u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 23

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a - tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 23. 6. 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 28

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 28. 6. 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.