Srce pružilo tehničku podršku u organizaciji virtualnog kongresa studenata dentalne medicine

12. 5. 2011.

Prvi Svjetski virtualni Kongres studenata dentalne medicine uspješno je održan od 9. do 11. svibnja putem Interneta koristeći sustav za webinare Srca.

Kongres je inovativni projekt Udruge studenata dentalne medicine s ciljem uključivanja studenata u znanstveno-istraživačke projekte te povezivanje i suradnju između fakulteta. Zbog udaljenosti i financijskih razloga većina studenata nema mogućnosti sudjelovati na konvencionalnim kongresima stoga su pohvalni napori ove Udruge da taj nedostatak nadomjeste organizacijom prvog svjetskog virtualnog kongresa.

Kongres se suvereno koristio mogućnostima modernih tehnologija i na taj način dokazao da mladi znaju upravljati svojim obrazovanjem i žele dobiti najbolje od onoga što im je dostupno ne samo na hrvatskom obrazovnom tržištu, nego i svjetskom.

Virtualni kongres koji je organiziran putem sustava za webinare Srca omogućio je studentima cijeloga svijeta (Kina, Iran, Indija, Ruanda, Velika Britanija, Rumunjska, Estonija, Nizozemska, Srbija, Hrvatska...) da prezentiraju svoj znanstveni rad, razmijene saznanja i iskustva te se druže putem Interneta u realnom vremenu.

Program Kongresa uključivao je e-Oralne i e-Poster prezentacije te predavanja pozvanih predavača iz Europe i SAD-a koji se bave e-učenjem i primjenom novih tehnologija u dentalnoj medicini. Više informacija o Kongresu možete pronaći na http://www.virtualdentalcongress.com/.

Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.