Srce se i ove godine pridružilo međunarodnom Tjednu otvorenog obrazovanja

28. 2. 2022.

Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce) se pridružuje obilježavanju međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja (Open Education Week). U Tjednu otvorenog obrazovanja, koji se ove godine obilježava od 7. do 11. ožujka 2022., diljem svijeta organiziraju se tribine, predavanja i inicijative kojima se želi podići svijest o važnosti otvorenog obrazovanja i njegovog utjecaja na suvremene načine učenja u cijelom svijetu. Tjedan otvorenog obrazovanja organizira se od 2012. godine, a Srce aktivno sudjeluje u ovoj globalnoj inicijativi od 2015. godine.

Ove godine Srce svoj doprinos promociji otvorenog obrazovanja i poticanju primjene otvorenih obrazovnih praksi daje u obliku organizacije dva webinara koji će se održati 9. ožujka 2022:

Tijekom prvog webinara bit će predstavljeni rezultati istraživanja o tome koliko i na koji način se koristi OER u nastavi, s naglaskom na razdoblje tijekom pandemije. Istraživanja su provedena u okviru dvaju međunarodnih Erasmus+ projekata. Jedan od njih je i projekt DECriS na kojem je Srce partner. Predstavljeni rezultati istraživanja dat će temelj za raspravu o problemu neosviještenosti i potencijala OER u akademskoj zajednici.

Drugi webinar organiziran je s ciljem približavanja otvorenih obrazovnih sadržaja nastavnicima i svima koji se bave obrazovanjem tako što će im se objasniti što su to otvoreni obrazovni sadržaji i zašto ih koristiti. Pojasnit će se i načini korištenja otvorenih obrazovnih materijala drugih autora i kako postaviti svoje materijale u otvoreni pristup. Tijekom webinara nastojat će se odgovoriti na što više praktičnih pitanja nastavnika i svih koji koriste svoje i materijale drugih autora u nastavi.

Webinari će se održati putem sustava za webinare Srca, a za sudjelovanje je potrebno prijaviti se.

Srce će se također pridružiti webinaru Opening and Developing the European Capital of Knowledge through Community of Practice koji organizira EDEN, a na kojemu će jedan od panelista biti pomoćnica ravnatelja doc. dr. sc. Sandra Kučina Softić. Webinar će se održati 7. ožujka 2022. s početkom u 13.00.

O webinaru Opening up education - unfulfilled potential of OER

 

Otvoreni obrazovni sadržaji u nastavi – zašto, kako, kada?


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.