50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Srce se predstavilo na Job Fair Meetupu

17. 5. 2021.

Sveučilišni računski centar sudjelovao je na drugom Job Fair Meetupu, koji se održavao od 10. do 14. svibnja 2021. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i u Klubu studenata elektrotehnike (KSET). Job Fair Meetup okuplja vrhunska tehnološka poduzeća i uspješne studente s ciljem međusobnog upoznavanja, umrežavanja, razmjene znanja i iskustava te stjecanja novih vještina.

Srce su predstavljali Ivan Marić, ravnatelj Srca i dr. sc. Ognjen Orel pomoćnik ravnatelja za e-infrastrukturu Sveučilišta u Zagrebu.

Predstavnici Srca su u svom izlaganju studente ukratko upoznali sa Srcem i brojnim poslovima i aktivnostima Srca, a koji su usmjereni na unapređenje sustava znanosti i obrazovanja. Naglasak je stavljen na projekt HR-ZOO u sklopu kojeg Srce gradi novu generaciju e-infrastrukture za naprednu znanost i obrazovanje. Predstavljene su koristi koje taj projekt donosi i načini na koje Srce nacionalne infrastrukture koje gradi za znanost i obrazovanje povezuje s europskim i svjetskim.

Dodatni je naglasak stavljen na ključna "3T" Srca, a to je tehnologija koja je u osnovi djelovanja Srca kao tehnološke kompanije, zatim talenti zahvaljujući kojima, ali i za koje Srce gradi moderne digitalne resurse i usluge te tolerancija koja predstavlja okruženje u kojem Srce razvija tehnologije i okruženje u kojem talenti žele biti.  

Job Fair Meetup je okupio više od 55 vrhunskih tehnoloških poduzeća iz različitih industrija, čiji su predstavnici posjetiteljima prezentirali mogućnosti zapošljavanja i predstavili svoje projekte, tehnologije i znanja, kao i prednosti rada u poduzeću u kojem rade. Kroz talkove, radionice, panel rasprave i umrežavanje u ležernoj atmosferi, sudionici su dobili informacije o aktualnim tehnološkim temama, problemima i rješenjima te mogućnostima zapošljavanja i razvoja karijere.

Ravnatelj Srca, Ivan Marić na Job Fair Meetupu

dr. sc. Ognjen Orel pomoćnik ravnatelja za e-infrastrukturu Sveučilišta u Zagrebu na Job Fair Meetupu

 


Izdvojena događanja Srca

ruj 24

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 24. rujna 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku!

lis 05

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u utorak, 5. listopada 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

lis 06

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u srijedu, 6. listopada 2021., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lis 11

Želite se upoznati s osnovnim pojmovima u vezi razumijevanja rada u WordPressu? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet  će u ponedjeljak, 11. listopada 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lis 14

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u četvrtak, 14. listopada 2021., s početkom u 15 sati. Prijave su u tijeku.