50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Srce se predstavilo na Job Fair Meetupu

17. 5. 2021.

Sveučilišni računski centar sudjelovao je na drugom Job Fair Meetupu, koji se održavao od 10. do 14. svibnja 2021. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i u Klubu studenata elektrotehnike (KSET). Job Fair Meetup okuplja vrhunska tehnološka poduzeća i uspješne studente s ciljem međusobnog upoznavanja, umrežavanja, razmjene znanja i iskustava te stjecanja novih vještina.

Srce su predstavljali Ivan Marić, ravnatelj Srca i dr. sc. Ognjen Orel pomoćnik ravnatelja za e-infrastrukturu Sveučilišta u Zagrebu.

Predstavnici Srca su u svom izlaganju studente ukratko upoznali sa Srcem i brojnim poslovima i aktivnostima Srca, a koji su usmjereni na unapređenje sustava znanosti i obrazovanja. Naglasak je stavljen na projekt HR-ZOO u sklopu kojeg Srce gradi novu generaciju e-infrastrukture za naprednu znanost i obrazovanje. Predstavljene su koristi koje taj projekt donosi i načini na koje Srce nacionalne infrastrukture koje gradi za znanost i obrazovanje povezuje s europskim i svjetskim.

Dodatni je naglasak stavljen na ključna "3T" Srca, a to je tehnologija koja je u osnovi djelovanja Srca kao tehnološke kompanije, zatim talenti zahvaljujući kojima, ali i za koje Srce gradi moderne digitalne resurse i usluge te tolerancija koja predstavlja okruženje u kojem Srce razvija tehnologije i okruženje u kojem talenti žele biti.  

Job Fair Meetup je okupio više od 55 vrhunskih tehnoloških poduzeća iz različitih industrija, čiji su predstavnici posjetiteljima prezentirali mogućnosti zapošljavanja i predstavili svoje projekte, tehnologije i znanja, kao i prednosti rada u poduzeću u kojem rade. Kroz talkove, radionice, panel rasprave i umrežavanje u ležernoj atmosferi, sudionici su dobili informacije o aktualnim tehnološkim temama, problemima i rješenjima te mogućnostima zapošljavanja i razvoja karijere.

Ravnatelj Srca, Ivan Marić na Job Fair Meetupu

dr. sc. Ognjen Orel pomoćnik ravnatelja za e-infrastrukturu Sveučilišta u Zagrebu na Job Fair Meetupu

 


Izdvojena događanja Srca

pro 06

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 6. prosinca 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

pro 09

Webinar "Računalni klaster Isabella - GPU, kontejneri i programske okoline" u organizaciji Srca održat će se 9. prosinca 2021., od 10 do 16 sati, putem sustava za webinare Srca.

pro 10

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 10. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku!

pro 14

Student ste i želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 14. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

pro 15

Student ste i želite se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u srijedu, 15. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.