50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Srce se predstavilo na Job Fair Meetupu

17. 5. 2021.

Sveučilišni računski centar sudjelovao je na drugom Job Fair Meetupu, koji se održavao od 10. do 14. svibnja 2021. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i u Klubu studenata elektrotehnike (KSET). Job Fair Meetup okuplja vrhunska tehnološka poduzeća i uspješne studente s ciljem međusobnog upoznavanja, umrežavanja, razmjene znanja i iskustava te stjecanja novih vještina.

Srce su predstavljali Ivan Marić, ravnatelj Srca i dr. sc. Ognjen Orel pomoćnik ravnatelja za e-infrastrukturu Sveučilišta u Zagrebu.

Predstavnici Srca su u svom izlaganju studente ukratko upoznali sa Srcem i brojnim poslovima i aktivnostima Srca, a koji su usmjereni na unapređenje sustava znanosti i obrazovanja. Naglasak je stavljen na projekt HR-ZOO u sklopu kojeg Srce gradi novu generaciju e-infrastrukture za naprednu znanost i obrazovanje. Predstavljene su koristi koje taj projekt donosi i načini na koje Srce nacionalne infrastrukture koje gradi za znanost i obrazovanje povezuje s europskim i svjetskim.

Dodatni je naglasak stavljen na ključna "3T" Srca, a to je tehnologija koja je u osnovi djelovanja Srca kao tehnološke kompanije, zatim talenti zahvaljujući kojima, ali i za koje Srce gradi moderne digitalne resurse i usluge te tolerancija koja predstavlja okruženje u kojem Srce razvija tehnologije i okruženje u kojem talenti žele biti.  

Job Fair Meetup je okupio više od 55 vrhunskih tehnoloških poduzeća iz različitih industrija, čiji su predstavnici posjetiteljima prezentirali mogućnosti zapošljavanja i predstavili svoje projekte, tehnologije i znanja, kao i prednosti rada u poduzeću u kojem rade. Kroz talkove, radionice, panel rasprave i umrežavanje u ležernoj atmosferi, sudionici su dobili informacije o aktualnim tehnološkim temama, problemima i rješenjima te mogućnostima zapošljavanja i razvoja karijere.

Ravnatelj Srca, Ivan Marić na Job Fair Meetupu

dr. sc. Ognjen Orel pomoćnik ravnatelja za e-infrastrukturu Sveučilišta u Zagrebu na Job Fair Meetupu

 


Izdvojena događanja Srca

lis 18

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 18. listopada 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lis 25

Želite li naučiti pisati jednostavne skripte u PHP-u koje koriste MySQL bazu podataka, izraditi adresar ili jednostavan sustav za unos i objavu novosti, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak,  25. listopada 2021., u  9 sati. Prijave su u tijeku.