Srce se pridružilo inicijativi Drupal Global Training Days

29. 8. 2016.

Srce se pridružilo svjetskoj inicijativi Drupal Global Training Days u okviru koje se organiziraju predavanja o sustavu Drupal u cilju njegove popularizacije te stvaranja mreže korisnika. Tako će se u Srcu, koje aktivno koristi ovu platformu otvorenog koda za izradu web-stranica, u petak, 9. rujna u 17 sati održati besplatno predavanje.

Predavanje će održati Damir Mirić, dugogodišnji Drupal developer, a organizirano je u dva dijela. U prvom dijelu predstavit će se razlike između obiju aktualnih inačica Drupal 7 i Drupal 8. U drugom će dijelu, koji počinje u 18 sati, biti predstavljen prototip Open Social distribucije Drupala 8.

Open Social je besplatna platforma pomoću koje se može uspostaviti moderan intranet koji omogućava suradnju, sigurnu privatnu ili javnu društvenu mrežu zaposlenika/korisnika s otvorenim ili zatvorenim grupama koje dijele neki interes. Dizajnom podsjeća na društvene mreže na kakve smo danas navikli, ali je modularna, privatna i potpuno prilagodljiva vlastitim potrebama. Moguće ju je integrirati s vlastitim aplikacijama kao i s aplikacijama drugih proizvođača.

Srce je 2015. godine krenulo s organizacijom Drupal meetupova doprinoseći na taj način izgradnji Drupal zajednice u Hrvatskoj

Predavanje je besplatno, ali je potrebno prijaviti se.


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.