Srce sudjelovalo i na ovogodišnjem Job Fairu

12. 5. 2022.

Nakon uspješnog nastupa na prošlogodišnjem izdanju Srce je i ove godine sudjelovalo na Job Fairu. Nadža Milanović, zamjenica predstojnika Sektora za informacijsku infrastrukturu i Emir Imamagić, predstojnik Sektora za napredno računanje, u srijedu 11. svibnja 2022. godine, održali su izlaganje pod nazivom „IT evolucija pod našim prstima“.

Okupljenim posjetiteljima Job Faira tijekom izlaganja predstavili su koja je tajna uspjeha Srca i sveprisutnih informacijskih sustava te digitalnih usluga što ih Srce gradi i održava za potrebe sustava znanosti i visokog obrazovanja. Opisali su kako stručnjaci Srca omogućavaju dugovječnost svojih proizvoda i usluga, koje kontinuirano unapređuju implementirajući najnovije tehnologije i pravovremeno prepoznajući trendove u svijetu informacijskih i komunikacijskih tehnologija, poput NFC tehnologije, umjetne inteligencije i tehnologije blockchain. Tako su pojasnili kako napreduje razvoj virtualne studentske iskaznice koja će uključivati i NFC na mobilnom uređaju te u kojim se sve procesima tijekom studiranja ona može iskoristiti. S obzirom na činjenicu da Srce razvija i održava brojne informacijske sustave predstavili su i ideje za razvoj digitalnih asistenata koji će, bazirani na umjetnoj inteligenciji, pomagati studentima prilikom odabira kolegija i studija. Također, najavili su i pohranu diploma u Informacijskom sustavu za evidencije u visokom obrazovanju baziranu na tehnologiji blockchain.

Informacijski sustavi na kojima stručnjaci Srca rade, imaju veliki broj aktivnih korisnika te je svaku promjenu i nadogradnju potrebno uvoditi postupno na način da ih u isto vrijeme korisnici mogu nesmetano koristiti. Zato su predstavnici Srca odabrali riječ evolucija za naziv izlaganja jer upravo prateći potrebe korisnika i tehnološki razvoj te uvodeći najnovije tehnologije u već prisutne sustave svjedočimo evoluciji IT sustava, a ne revoluciji.

Ovogodišnjim izdanjem Job Fair slavi 15. rođendan, a okupio je više od 100 domaćih i inozemnih poduzeća, koja predstavljaju svoje projekte, tehnologije i znanja na kreativno uređenim štandovima, zanimljivim talkovima, stručnim radionicama i panel-raspravama.

Događanja prvog dana Job Faira mogu se pogledati na službenom kanalu Job Faira na YouTube-u

Predstavnici Srca na Job Fairu

 


Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.