50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Srce sudjelovalo na okruglom stolu „DARIAH u Hrvatskoj – Hrvatska u DARIAH-u“

29. 1. 2016.

Ivan Marić i Draženko Celjak sudjelovali su u četvrtak, 28. siječnja 2016. godine, kao predstavnici Sveučilišnog računskog centra na okruglom stolu „DARIAH u Hrvatskoj – Hrvatska u DARIAH-u“ u organizaciji Instituta za etnologiju i folkloristiku, koji je nacionalni koordinator DARIAH-a u Hrvatskoj. DARIAH-HR dio je paneuropske Digitalne istraživačke infrastrukture za umjetnost i humanističke znanosti DARIAH-EU, a Hrvatska je jedna od 15 zemalja osnivačica tog konzorcija. DARIAH-HR promiče i povećava svijest o digitalnoj umjetnosti i humanistici, projektima, alatima i najboljim praksama te se zalaže za otvoreni pristup informacijama i slobodno dijeljenje rezultata i inovacija. Događanju je prisustvovalo tridesetak sudionika, uglavnom iz područja humanistike.

Srce se još jednom imalo priliku predstaviti korisničkoj zajednici s dvije vrlo važne prezentacije: E-infrastruktura – temeljna infrastruktura istraživačkog i obrazovnog sustava koju je održao Ivan Marić, zamjenik ravnatelja Srca i Dabar – nacionalna akademska infrastruktura za pouzdanu pohranu digitalne imovine koju je održao Draženko Celjak, voditelj Službe za podatkovne usluge i kolaboracijske sustave Srca.

Program okruglog stola dostupan je na stranicama DARIAH-HR.

Izdvojena događanja Srca

lip 16

16. lipnja organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

lip 18

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 18. 6. 2021., s početkom u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 23

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a - tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 23. 6. 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 28

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 28. 6. 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.