Srce sudjelovalo u vježbi Kibernetički štit 2019

28. 3. 2019.

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti u srijedu, 27. ožujka 2019. u Ministarstvu obrane održana je kibernetička vježba Kibernetički štit 2019.

Riječ je o vježbi u kojoj svi sudionici zajedno rješavaju neki zajednički problem, tzv. table-top exercise. Naime, sudionici vježbe analizirali su nekoliko potencijalno zlonamjernih aktivnosti po zamišljenom scenariju nakon čega su donosili odgovarajuće odluke s ciljem umanjenja štete koja bi mogla nastati kao posljedica tih scenarija.

Sudionici i promatrači pohvalili su organizaciju i provedbu vježbe, zaključivši kako je ovo tek značajan korak u postizanju konačnog cilja, a to je potpuna sinergija sastavnica sustava domovinske sigurnosti.

U vježbi Kibernetički štit 2019 Srce je sudjelovalo s uslugom CIX (Croatian Internet eXchange), nacionalnim središtem za razmjenu internetskog prometa.

 


Izdvojena događanja Srca

svi 11

Ovladajte naprednom administracijom Linux poslužitelja. Tečaj Linux akademije počinje 11. 5. 2020. u 17 sati. Prijave su u tijeku.