Srce sudjelovalo u vježbi Kibernetički štit 2019

28. 3. 2019.

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti u srijedu, 27. ožujka 2019. u Ministarstvu obrane održana je kibernetička vježba Kibernetički štit 2019.

Riječ je o vježbi u kojoj svi sudionici zajedno rješavaju neki zajednički problem, tzv. table-top exercise. Naime, sudionici vježbe analizirali su nekoliko potencijalno zlonamjernih aktivnosti po zamišljenom scenariju nakon čega su donosili odgovarajuće odluke s ciljem umanjenja štete koja bi mogla nastati kao posljedica tih scenarija.

Sudionici i promatrači pohvalili su organizaciju i provedbu vježbe, zaključivši kako je ovo tek značajan korak u postizanju konačnog cilja, a to je potpuna sinergija sastavnica sustava domovinske sigurnosti.

U vježbi Kibernetički štit 2019 Srce je sudjelovalo s uslugom CIX (Croatian Internet eXchange), nacionalnim središtem za razmjenu internetskog prometa.

 


Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.