Srce sudjelovalo u webinaru „Arhivi i društvo znanja“

12. 6. 2020.

Međunarodno arhivsko vijeće (ICA) svake godine obilježava Međunarodni dan i tjedan arhiva s ciljem globalnog promicanja važnosti zaštite i dostupnosti arhiva za održivi razvoj i upravljanje informacijama, gospodarstvo, obrazovanje, razvoj demokracije i informacijskog društva.

Ovogodišnji Međunarodni tjedan arhiva (8. – 14. lipnja) i Međunarodni dan arhiva (9. lipnja) posvećeni su osnaživanju društva znanja „Empowering knowledge societies“ koje uključuje teme kao što su umjetna inteligencija, digitalno očuvanje i nove tehnologije, pouzdanost informacija i srodna pitanja te njihov utjecaj na arhivsku struku i praksu.

U srijedu 10. lipnja 2020. se održao webinar pod nazivom „Arhivi i društvo znanja“ tijekom kojeg je Draženko Celjak u ime Srca predstavio Dabar kao pouzdano rješenje za očuvanje i diseminaciju digitalne produkcije ustanova iz sustava znanosti i visokog obrazovanja (prezentacija Povjerenje u infrastrukturu za digitalne repozitorije).

Dabar omogućava jednostavnu uspostavu i održavanje većeg broja pouzdanih i interoperabilnih institucijskih i tematskih digitalnih repozitorija i arhiva bez troškova za ustanove - korisnike Dabra. Kroz uspostavu repozitorija u Dabru se dobiva pouzdano, fleksibilno i spremno za rad okruženje za razvoj i održavanje zbirki digitalne građe kroz podržane funkcionalnosti prikupljanja, trajne pohrane i diseminacije različitih digitalnih objekata.


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.