50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Srce sudjelovalo na međunarodnoj konferenciji MoodleMoot Global Online

11. 7. 2020.

Srce je sudjelovalo na konferenciji MoodleMoot Global Online, koja se održala od 6. do 10. srpnja s prezentacijom „Supporting teachers and students on Moodle in time of pandemic“. Prezentacijom su predstavljena iskustva Centra za e-učenje Srca u podršci visokoškolskim nastavnicima u prelasku na online nastavu tijekom pandemije. Na sustavu za e-učenje Merlin, koji se bazira na sustavu otvorenog koda Moodle, trenutno preko 9.000 nastavnika drži nastavu za više od 83.000 studenata na gotovo 23.000 e-kolegija.

Prezentaciju su 9. srpnja održale dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca za obrazovanje i podršku korisnicima i voditeljica Centra za e-učenje Srca i Tona Radobolja iz Centra za e-učenje Srca.

Ovogodišnja konferencija MoodleMoot Global online trajala je pet dana tijekom kojih je održano 250 prezentacija i interaktivnih sesija, a registriralo se preko 1300 sudionika iz više od 120 zemalja svijeta kao i 60+ različitih sveučilišta.

U vrijeme zatvaranja visokoškolskih ustanova izazov je bio pružiti podršku nastavnicima koji su preko noći morali učioničku ili mješovitu nastavu preseliti u potpunosti u online okruženje, a prelazak je dodatno otežao i potres koji je pogodio Zagreb. Tim Centra za e-učenje uspješno je pružio i još uvijek pruža podršku nastavnicima koji koriste sustav Merlin i koji su postavili svoju nastavu u online okruženje. Podrška je dostupna kroz helpdesk te niz uputa i preporuka pripremljenih baš za ovu priliku. Uz to pripremljeni su i online tečajevi i konzultacije kako bi nastavnici uz što jednostavnije organizirali kvalitetnu nastavu u online okruženju.

Srce na MoodleMootu Global

Slika 1: Sažetak sadržaja prezentacije tima Srca na konferenciji. Slika je link na završni izvještaj s konferencije na Moodle stranicama

Prezentacija tima Srca na MoodleMoot Global Online

Slika 2: Slika zaslona ekrana prezentacije Srce tima. Naslov slajda: "How did we survive"

Prezentacija tima Srca na MoodleMoot Global Online

Slika 3: Slika zaslona ekrana prezentacija Srce tima. Naslov slajda: "User support (email, phone, consultations...)"

Certifikat o sudjelovanju - Sandra Kučina Softić

Slika 4: Certifikat za prezentaciju i sudjelovanje na konferenciji dr. sc. Sandre Kučine Softić, pomoćnice ravnatelja Srca za obrazovanje i podršku korisnicima i voditeljice Centra za e-učenje Srca


Izdvojena događanja Srca

svi 10

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 10. svibnja 2021., u 9 sati. Prijave su u tijeku.

svi 25

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u utorak, 25. svibnja 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.