Srce u posjetu Sveučilištu u Rijeci

21. 3. 2022.

Predstavnici Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu (Srce) u sastavu: ravnatelj Srca Ivan Marić, Dobriša Dobrenić, zamjenik ravnatelja i predstojnik Sektora za središnju računalnu i spremišnu infrastrukturu, dr. sc. Ognjen Orel, pomoćnik ravnatelja i predstojnik Sektora za informacijsku infrastrukturu, Sabina Rako, pomoćnica ravnatelja i predstojnica Sektora za razvoj i upravljanje uslugama i dr. sc. Slaven Mihaljević, predstojnik Sektora za suradnju i komunikaciju posjetili su Sveučilište u Rijeci. Domaćin im je bila uprava Sveučilišta u Rijeci: rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, prof. dr. sc. Senka Mačešić, prorektorica za digitalizaciju i razvoj, prof. dr. sc. Gordan Jelenić, prorektor za znanost i umjetnost, prof. dr. sc. Davor Vašiček, prorektor za financije i poslovanje, prof. dr. sc. Saša Zelenika, prorektor za strateške projekte, prof. dr. sc. Marta Žuvić, prorektorica za studije, studente i osiguranje kvalitete i Lea Lazzarich, ravnateljica Sveučilišne knjižnice Rijeka.

Ravnatelj Srca Ivan Marić tim je povodom održao prezentaciju „Srce u novom okruženju znanosti i visokog obrazovanja“ s posebnim naglaskom na sustave i digitalne usluge koje Srce razvija i nudi svojim korisnicima s ciljem omogućavanja digitalne transformacije sustava znanosti i visokog obrazovanja. Također, sudionici sastanka razgovarali su postojećoj suradnji i zajedničkim projektima Srca i Sveučilišta u Rijeci te su razmijenili ideje za daljnje unaprjeđenje i planove za budućnost.

U ime Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Senka Maćešić održala je prezentaciju o UNIRI digitalizaciji na primjeru aplikacija portal i aplikacija zaposlenika, digitalizacija upisa, sustav Turnitin, potpore istraživačima, In4RI i e-glasanje.

Srce i Sveučilište u Rijeci uspješno surađuju dugi niz godina, a organizacija ovakvog događanja pod nazivom Srce@UNIRI potvrda je usmjerenosti obje ustanove na njezino daljnje unaprjeđenje.

Srce u posjetu Sveučilištu u Rijeci


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.