Srce ugostilo delegaciju makedonskog Ministarstva obrazovanja i znanosti

20. 5. 2016.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske provodi twinning projekt "Daljnje unapređenje sustava za razvoj i provedbu Nacionalnoga kvalifikacijskog okvira" u Skoplju u konzorciju s Institutom za istraživanje obrazovanja iz Poljske i Škotskom agencijom za kvalifikacije. U okviru projekta izradit će se preporuke za unapređenje zakonske i pravne regulative temeljene na analizi postojećih zakonskih i pravnih rješenja vezanih uz nacionalni kvalifikacijski okvir u Makedoniji, a planirane su i aktivnosti vezane uz institucionalnu analizu iz koje će uslijediti preporuke o razvoju i implementaciji informacijskog sustava Nacionalnog kvalifikacijskog okvira.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske organizira studijski posjet delegacije u kojoj su bili predstavnici Ministarstva obrazovanja i znanosti Makedonije, Centra za strukovno obrazovanje i osposobljavanje te Zavoda za zapošljavanje.

Srce je, u sklopu dogovora s MZOS-em, ugostilo delegaciju i pri tom prezentiralo do sada učinjene korake u dizajnu i implementaciji Informacijskog sustava Registra Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (ISRHKO), kao i aktualnosti u razvoju. Posebna je pažnja usmjerena na suradnju dionika sustava HKO, procese vrednovanja zahtjeva za upise podataka u Registar i organizacijske aspekte vezane uz funkcioniranje ISRHKO.

Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.