50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Srce uspostavilo bežičnu mrežu u studentskim domovima u Osijeku

23. 7. 2015.

Brzom i kvalitetnom reakcijom Srca kao i odličnom suradnjom s Ministarstvom znanosti obrazovanja i sporta uspješno je provedena uspostava bežičnih mreža u studentskim domovima u Osijeku prije početka 11. europskog sveučilišnog prvenstva u nogometu čiji je domaćin Studentski centar u Osijeku. Uspostavom bežičnih mreža u studentskim domovima u Osijeku u potpunosti su pokriveni smještajni kapaciteti Studentskog centra u Osijeku.

Ukupno su postavljene 43 bežične pristupne točke u novom domu i 10 bežičnih pristupnih točaka u starom domu čime je omogućen pristup bežičnoj mreži za 700 studenta kao i za njihove goste tijekom Europskog sveučilišnog nogometnog prvenstva. Bežična mrežna infrastruktura u oba doma izvedena je prema eduroam standardima. Uspostava bežičnih mreža u studentskim domovima u Osijeku provedena je sukladno Ugovoru o suradnji, sufinanciranju razvoja i izgradnje e-infrastrukture sustava visokog obrazovanja u godinama 2014., 2015. i 2016. koji je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta sklopilo sa Sveučilišnim računskim centrom, a kojim je ugovoreno i daljnje proširenje mrežne infrastrukture studentskih domova (StuDOM-WLAN).

Izdvojena događanja Srca

lip 16

16. lipnja organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

lip 18

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 18. 6. 2021., s početkom u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 23

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a - tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 23. 6. 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 28

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 28. 6. 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.