Što donosi virtualni kampus UNIC-a?

17. 10. 2022.

UNIC logoVirtualni kampusi predstavljaju novu platformu za obrazovne i istraživačke aktivnosti visokih učilišta i sveučilišta pomoću naprednih digitalnih tehnologija, stvarajući digitalno virtualno okruženje u kojem se procesi, nastava, istraživanja i razmjena podataka ostvaruju u virtualnom okruženju. Podrška virtualnoj mobilnosti studenata, izdavanju i provjeri europskih studentskih iskaznica, izvođenju združenih studijskih programa te prezentacija istraživačkih kapaciteta sveučilišta uključenih u virtualni kampus uvelike je olakšana uspostavom virtualnih kampusa, koji predstavljaju središnju informacijsku poveznicu između uključenih sveučilišta. Virtualni kampusi tako omogućavaju razmjenu podataka između sveučilišta, a time ujedno olakšavaju ostvarenje virtualne, ali i fizičke mobilnosti studenata i nastavnika.

 „Što donosi virtualni kampus UNIC-a?“, naziv je događanja u Srcu na kojem ćete imati priliku iz prve ruke doznati kako nastaje jedan europski virtualni kampus i koje prednosti donosi sveučilištima koja su u njega uključena. UNIC je savezu europskih sveučilišta u kojem sudjeluje Sveučilište u Zagrebu, a jedna je od brojnih alijansi čiji cilj je omogućiti stvaranje novog europskog sveučilišta u okviru Europskog obrazovnog prostora. Na ovom događanju će uvodno biti riječi o samom savezu UNIC, a poseban naglasak se daje na procese i razmjenu podataka između sveučilišta putem ovog virtualnog kampusa, kao i na buduću interakciju postojećih nacionalnih informacijskih infrastruktura s virtualnim kampusima.

Predstavljanje će se održati uživo u Srcu 7. studenog od 13 do 15 sati. Na stranici „Što donosi virtualni kampus UNIC-a?“ možete pronaći više informacija o događanju i prijaviti se za sudjelovanje.

Srce i zajednica Srce nizom događanja nastoji približiti zajednici usluge, alate i znanje Srca kako bi cjelokupna akademsko-istraživačka, gospodarska zajednica i javna uprava što učinkovitije iskoristila potencijale e-infrastrukture te novih i naprednih IT tehnologija u svom radu. Više informacija o događanjima Srca za zajednicu pročitajte na stranici Srce i zajednica.


Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.