Stručna predavanja djelatnika Srca o bazama podataka

8. 10. 2021.

Stručnjaci Srca iz područja izgradnje velikih informacijskih sustava koji podržavaju visoko obrazovanje i znanstvenu djelatnost u RH, održali su predavanja na IT skupovima krajem rujna i početkom listopada ove godine.

Bjanka Bašić, razvojna inženjerka Informacijskog sustava visokih učilišta (ISVU), na 44. je međunarodnom skupu za informacijsku, komunikacijsku i elektroničku tehnologiju (Mipro 2021) održala predavanje pod nazivom „In-database Auditing Subsystem for Security Enhancement“. U predavanju je riječ o in-database metodi snimanja traga u relacijskim bazama podataka, a koja je u Srcu implementirana unutar nekoliko informacijskih sustava (ISVU, ISRHKO, Mozvag, CroRIS). Sama metoda podloga je za buduća istraživanja potencijalnih upotreba podataka prikupljenih na opisani način.

Davorin Kremenjaš, razvojni inženjer na nacionalnom informacijskom sustavu znanosti (CroRIS), održao je prezentaciju pod nazivom „Database Operations (DbOps)“ na međunarodnoj konferenciji International Informix Users Group (IIUG World 2021). U prezentaciji su opisana iskustva stečena u Srcu u zadnjih godinu dana u vezi s automatizacijom redovitih zadataka nad bazama podataka (općenito, a poglavito IBM Informix bazom podataka). Ovim se automatizacijama znatno ubrzava i podiže kvaliteta rada s bazama podataka i promovira sustavan pristup korištenju izvora podataka temeljenih na Informixu u sklopu razvoja i održavanja informacijske infrastrukture.

Stručna predavanja djelatnika Srca o bazama podataka


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.