50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Stručna radionica o trenutnom stanju digitalnog obrazovanja tijekom krize COVID-19 u okviru projekta DECriS

14. 10. 2021.

 

DECriS logoPrva stručna radionica u okviru Erasmus+ projekta „Digital Education for Crisis Situations: Times in which there is no alternative (DECriS)“ održat će se 4. i 5. studenog 2021. Radionica je otvorena svima, a moguće ju je pratiti online ili uživo na Fakultetu informacija i medija Sveučilišta u Barceloni koji je organizator ove radionice.

Cilj je radionice (ovog tipa, koja se obavezno organizira u okviru svih Erasmus+ projekata, a naziva se engl. Multiplier Event) predstaviti rezultate prve faze projekta DECriS u kojoj su se istraživale metode poučavanja uz pomoć digitalnih tehnologija tijekom pandemije COVID-19, s posebnim naglaskom na korištenje otvorenih obrazovnih sadržaja. Uz rezultate istraživanja, na radionici će međunarodni stručnjaci i gosti prezentirati svoja iskustva i načine provođenja nastave tijekom pandemije, a nakon toga otvorit će se prostor za diskusiju.

Erasmus+ projekt DECris koordinira Filozofski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a partneri su Stiftung Universität Hildesheim, Njemačka, University of Library Studies and Information Technologies, Bugarska; Universitat de Barcelona, Španjolska te Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu.

Na stranici projekta dostupan je program radionice i obrazac za registraciju.


Izdvojena događanja Srca

lis 18

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 18. listopada 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lis 25

Želite li naučiti pisati jednostavne skripte u PHP-u koje koriste MySQL bazu podataka, izraditi adresar ili jednostavan sustav za unos i objavu novosti, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak,  25. listopada 2021., u  9 sati. Prijave su u tijeku.