Stručnjaci Srca sudjelovali u razvoju sustava elektroničkih identiteta Sveučilišta u Mostaru

27. 9. 2019.

Predavanjima 26. 9. 2019. na Sveučilištu u Mostaru, među kojima su održana i dva predavanja mr. sc. Miroslava Milinovića, pomoćnika ravnatelja Srca za informacijsku i posredničku infrastrukturu: "Autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj" i "Mobilnost u akademskoj zajednici - usluga eduroam", svečano je predstavljen sustav elektroničkih identiteta na Sveučilištu u Mostaru.

Uvođenjem elektroničkog identiteta na Sveučilište u Mostaru objedinjavaju se sve informacijske usluge koje su postojale ranije, primjerice ISS, Studomat, sustav za e-učenje, registar radova, registar projekata, eduroam i sl., te će korištenje istih svim korisnicima biti jednostavnije. Uz navedeno, integracija budućih aplikacija i usluga korisnicima će donijeti još više mogućnosti za pristup brojnim sadržajima koji će im pomoći u njihovom akademskom i istraživačkom radu.

U projektu su savjetodavnim uslugama te održavanjem radionica djelatnicima IT centra Sveučilišta u Mostaru sudjelovali stručnjaci Srca iz Sektora za posredničke sustave i podatkovne usluge.

 


Izdvojena događanja Srca

lis 23

Natjecanje Copernicus Hackathon održat će se u Srcu 23. i 24. listopada 2019. godine u okviru Copernicus programa u organizaciji Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

lis 28

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a – tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 28. 10. 2019., u 9:00 sati.
Prijave su u tijeku.

stu 07

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u četvrtak, 7. 11. 2019. od 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

stu 11

Želite li ovladati uporabom programa PowerPoint i naučiti izraditi "moćne" prezentacije? Prijavite se na besplatnu radionicu koja se održava u ponedjeljak,  11. 11. 2019., od 16:30 sati. Prijave su u tijeku.