Stručnjaci Srca sudjelovali u razvoju sustava elektroničkih identiteta Sveučilišta u Mostaru

27. 9. 2019.

Predavanjima 26. 9. 2019. na Sveučilištu u Mostaru, među kojima su održana i dva predavanja mr. sc. Miroslava Milinovića, pomoćnika ravnatelja Srca za informacijsku i posredničku infrastrukturu: "Autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj" i "Mobilnost u akademskoj zajednici - usluga eduroam", svečano je predstavljen sustav elektroničkih identiteta na Sveučilištu u Mostaru.

Uvođenjem elektroničkog identiteta na Sveučilište u Mostaru objedinjavaju se sve informacijske usluge koje su postojale ranije, primjerice ISS, Studomat, sustav za e-učenje, registar radova, registar projekata, eduroam i sl., te će korištenje istih svim korisnicima biti jednostavnije. Uz navedeno, integracija budućih aplikacija i usluga korisnicima će donijeti još više mogućnosti za pristup brojnim sadržajima koji će im pomoći u njihovom akademskom i istraživačkom radu.

U projektu su savjetodavnim uslugama te održavanjem radionica djelatnicima IT centra Sveučilišta u Mostaru sudjelovali stručnjaci Srca iz Sektora za posredničke sustave i podatkovne usluge.

djelatnici IT centra Sveučilišta u Mostaru i djelatnici Srca

 


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.