50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Studijski posjet „Improving learning and teaching by institutional collaboration supported by ICT“

10. 10. 2011.

10. listopada u sklopu studijskog posjeta „Improving learning and teaching by institutional collaboration supported by ICT“, u okviru programa za cjeloživotno učenje Europske unije, koji organizira Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet, Sveučilišni računski centar Srce predstavilo je svoj rad i ulogu polaznicima iz 12 europskih zemalja.

Ravnatelj Srca, dr. sc. Zoran Bekić predstavio je Srce polaznicima studijskog posjeta i pobliže objasnio koja je uloga Srca na Sveučilištu u Zagrebu, ali i šire. Voditeljica Centra za e-učenje, Sandra Kučina Softić predstavila je djelatnosti Centra i njegovo sudjelovanje u unapređenju učenja i podučavanja na Sveučilištu. Posjetitelji su u sklopu ovog dijela studijskog posjeta imali priliku razgledati i računalnu halu Srca te čuti nešto više o resursima kojima Srce raspolaže.

Izdvojena događanja Srca

pro 06

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 6. prosinca 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

pro 09

Webinar "Računalni klaster Isabella - GPU, kontejneri i programske okoline" u organizaciji Srca održat će se 9. prosinca 2021., od 10 do 16 sati, putem sustava za webinare Srca.

pro 10

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 10. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku!

pro 14

Student ste i želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 14. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

pro 15

Student ste i želite se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u srijedu, 15. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.