Sudionici proglasili studijski posjet u organizaciji Srca iznimno uspješnim

24. 5. 2013.

Studijski posjet „Supporting Teachers with Technology Improved Learning“ u organizaciji Centra za e-učenje Srca trajao je od 20. do 24. svibnja, a u njemu je sudjelovalo 14 sudionika iz 12 zemalja europskih zemalja. Tijekom posjeta sudionicima je predstavljeno kako se u Hrvatskoj, te konkretno na Sveučilištu u Zagrebu i njegovim sastavnicama, ali i drugim ustanovama i školama organizira i izvodi podrška nastavnicima koji žele koristiti tehnologije e-učenja.   Program se odvijao u Sveučilišnom računskom centru Srce, a sudionicima je dobrodošlicu zaželio ravnatelj Srca, dr. sc. Zoran Bekić.
Sudionici su u okviru programa posjetili i Rektorat Sveučilišta u Zagrebu gdje su ih primili rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš te prorektorica za studije i studente, prof. dr .sc. Blaženka Divjak.
Također u okviru posjeta sudionici su posjetili V. gimnaziju te II. i IV. osnovnu školu u Varaždinu gdje su u razgovoru s nastavnicima i učenicima razmijenili iskustva o primjeni inovativnih tehnologija u nastavi.
Osim posjeta školama, sudionici su bili i na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu gdje su imali prilike čuti kao je e-učenje integrirano u obrazovni proces te vidjeti primjere dobre prakse e-kolegija koji koriste alate i tehnologije e-učenja u nastavi.
Na radionici u srijedu sudionici su raspravljali o problemima s kojima se nastavnici susreću kada žele svoju nastavu unaprijediti tehnologijama e-učenja kao i vrstama i načinu podrške koji očekuju i žele imati pri tome. Kao uvod u ovu radionicu, poslužilo im je vrlo zanimljivo predavanje koje je održao mr. sc. Predrag Pale s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u okviru mjesečnih druženja – Popodne@ceu (u ponedjeljak , 20. 5. 2013.) koje organizira Centar za e-učenje. Centar za e-učenje Srca u okviru posjeta predstavio je svoj rad i iskustva u organizaciji i pružanju podrške korisnicima koji žele primijeniti e-učenje, kao i tehnologije i alate koji su dostupni nastavnicima, a kako većina njih također koristi sustav Moodle u svojem radu,  rasprava o njegovim mogućnostima i načinu primjene bila je vrlo živa.
Sudionici su također predstavili svoja iskustva i primjere dobre prakse, a u diskusijama i neformalnim druženjima razmijenili su mišljenja te stekli nova saznanja. Program je završio u veselom ozračju, a organizatori su od sudionika i ove godine dobili poklone.   Posjet je prošao je u pozitivnoj i kreativnoj atmosferi, a sudionici su iskazali želju za daljnjom komunikacijom i suradnjom, te su pohvalili organizaciju studijskog posjeta i kvalitetu programa izjavivši jednoglasno da smatraju ovaj studijski posjet iznimno uspješnim.

Ovo je drugi studijski posjet koji je organizirao Centar za e-učenje Srca, a nova saznanja i komunikacija s kolegama iz Europe te razmjena mišljenja i iskustava posebno dali su novi  poticaj za još bolji rad te mogućnost da svoja postignuća pokažu i na međunarodnom prostoru.      

Izdvojena događanja Srca

velj 03

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u četvrtak, 3. veljače 2022., s početkom u 15 sati. Prijave su u tijeku.

velj 04

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa GIMP koji će vam biti od pomoći pri obradi slika ili drugih vrsta grafike, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 4. veljače 2022.  u 9:00 sati. Prijave su u tijeku!

velj 07

Želite li naučiti izraditi "moćne" prezentacije uporabom programa PowerPoint prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u ponedjeljak, 7. veljače 2022., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

velj 08

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u utorak, 8. veljačle 2022., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

velj 09

Želite li naučiti raditi s besplatnim alatima za snimanje i obradu video sadržaja, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 9. veljače 2022. u 9 sati. Prijave su u tijeku.