Sustav za e-učenje Merlin spreman za potrebe visokog obrazovanja u akademskoj godini 2021./2022.

2. 9. 2021.

Srce je 1. rujna pustilo u produkciju novu inačicu sustava za e-učenje Merlin kako bi nastavnici mogli pripremiti svoje e-kolegije za nastavu u akademskoj godini 2021./2022.

Uz pripreme na novu akademsku godinu, na starijoj inačici sustava Merlin (za 2020./2021. akademsku godinu) odvijaju se zadnji ispiti i rad sa studentima. Trenutnu akademsku godinu završavamo s preko 27.000 e-kolegija na kojima radi više od 10.800 nastavnika sa svih ustanova u sustavu visokog obrazovanja i u koje je upisano preko 94.700 studenata.

Sustav za e-učenje Merlin nadograđen je na najnoviju inačicu sustava Moodle (3.11) te su dodane nove mogućnosti koje će unaprijediti i olakšati rad korisnika. Među novim mogućnostima ističemo Alat za provjeru pristupačnosti sadržaja e-kolegija koji nastavnicima omogućava provjeru pristupačnosti sadržaja e-kolegija sukladno smjernicama za digitalnu pristupačnost. Jedna od mogućnosti u postojećim aktivnostima je prikaz rokova i uvjeta za dovršetak aktivnosti na naslovnici e-kolegija kako bi studenti imali jednostavan i brz uvid u aktivnosti koje trebaju dovršiti. Sve novosti koje prate novu inačicu sustava Merlin za ak. godinu 2021./2022. objavili smo u dokumentu Novosti sustava Moodle 3.11 (PDF, 647 KB).

Novu inačicu sustava Merlin prate digitalna inačica priručnika za nastavnike i priručnik za studente (PDF, 3.98 MB), a korisnicima je dostupan i testni sustav Moodle koji je također nadograđen na inačicu 3.11.

Za sve nastavnike tu su online tečajevi Centra za e-učenje koji im omogućavaju stjecanje potrebnih znanja za rad u online okruženju od kojih izdvajamo online tečaj "Osnove rada u sustavu Merlin". Uz to i dalje održavamo konzultacije za nastavnike, a sve upite možete nam uputiti putem elektroničke pošte ceu@srce.hr ili telefona.

Naslovnica sustava Merlin


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.