50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Sustav za e-učenje Merlin spreman za potrebe visokog obrazovanja u akademskoj godini 2021./2022.

2. 9. 2021.

Srce je 1. rujna pustilo u produkciju novu inačicu sustava za e-učenje Merlin kako bi nastavnici mogli pripremiti svoje e-kolegije za nastavu u akademskoj godini 2021./2022.

Uz pripreme na novu akademsku godinu, na starijoj inačici sustava Merlin (za 2020./2021. akademsku godinu) odvijaju se zadnji ispiti i rad sa studentima. Trenutnu akademsku godinu završavamo s preko 27.000 e-kolegija na kojima radi više od 10.800 nastavnika sa svih ustanova u sustavu visokog obrazovanja i u koje je upisano preko 94.700 studenata.

Sustav za e-učenje Merlin nadograđen je na najnoviju inačicu sustava Moodle (3.11) te su dodane nove mogućnosti koje će unaprijediti i olakšati rad korisnika. Među novim mogućnostima ističemo Alat za provjeru pristupačnosti sadržaja e-kolegija koji nastavnicima omogućava provjeru pristupačnosti sadržaja e-kolegija sukladno smjernicama za digitalnu pristupačnost. Jedna od mogućnosti u postojećim aktivnostima je prikaz rokova i uvjeta za dovršetak aktivnosti na naslovnici e-kolegija kako bi studenti imali jednostavan i brz uvid u aktivnosti koje trebaju dovršiti. Sve novosti koje prate novu inačicu sustava Merlin za ak. godinu 2021./2022. objavili smo u dokumentu Novosti sustava Moodle 3.11 (PDF, 647 KB).

Novu inačicu sustava Merlin prate digitalna inačica priručnika za nastavnike i priručnik za studente (PDF, 3.98 MB), a korisnicima je dostupan i testni sustav Moodle koji je također nadograđen na inačicu 3.11.

Za sve nastavnike tu su online tečajevi Centra za e-učenje koji im omogućavaju stjecanje potrebnih znanja za rad u online okruženju od kojih izdvajamo online tečaj "Osnove rada u sustavu Merlin". Uz to i dalje održavamo konzultacije za nastavnike, a sve upite možete nam uputiti putem elektroničke pošte ceu@srce.hr ili telefona.

Naslovnica sustava Merlin


Izdvojena događanja Srca

lis 05

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u utorak, 5. listopada 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

lis 06

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u srijedu, 6. listopada 2021., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lis 11

Želite se upoznati s osnovnim pojmovima u vezi razumijevanja rada u WordPressu? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet  će u ponedjeljak, 11. listopada 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lis 14

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u četvrtak, 14. listopada 2021., s početkom u 15 sati. Prijave su u tijeku.

lis 18

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 18. listopada 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.