Svečano je otvorena konferencija Srce DEI 2019

1. 4. 2019.

1. travnja 2019. godine u 11 sati svečano je otvorena konferencija Dani e-infrastrukture Srce DEI 2019 i Uvodna konferencija projekta HR-ZOO.

Konferenciju je otvorio dr. sc. Zoran Bekić, ravnatelj Srca. Sudionicima se na otvorenju obratio i državni tajnik dr. sc. Tome Antičić.

Prvog dana konferencije održava se Uvodna konferencija projekta HR-ZOO koja pored predstavljanja ciljeva i rezultata projekta HR-ZOO te plana aktivnosti u provedbi projekta, uključuje i prezentacije istaknutih hrvatskih znanstvenika. Pozvana predavanja održali su doc. dr. sc. Rosa Karlić s Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Jan Šnajder s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te dr. sc. Vibor Jelić s Instituta Ruđer Bošković. Projekt HR-ZOO predstavio je Ivan Marić, zamjenik ravnatelja Srca.

Prije otvorenja konferencije održano je sedam radionica, a preostalih devet održat će se sutra poslijepodne.

Program konferencije usmjeren je na prikaz postojećih i planiranih inicijativa u sustavu znanosti i visokog obrazovanja u kojima e-infrastruktura ima značajnu ulogu. Nakon uvodnih predavanja slijede rasprave i predavanja raspoređena u tematske blokove Znanost i tehnologija, Digitalni repozitoriji i komunikacija u znanosti, Informacijski sustavi i Novi alati i tehnologije u obrazovanju.

Drugog dana konferencije pozvano predavanje o važnosti sustava elektroničkih identiteta održat će Hannah Short iz Europske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN, European Organisation for Nuclear Research).

Konferencija Dani e-infrastrukture Srce DEI 2019 ove godine održava se u sklopu strateškog projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO).

dr. sc. Zoran Bekić, ravnatelj Srca, otvara konferenciju


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.