Svečano je otvorena konferencija Srce DEI 2019

1. 4. 2019.

1. travnja 2019. godine u 11 sati svečano je otvorena konferencija Dani e-infrastrukture Srce DEI 2019 i Uvodna konferencija projekta HR-ZOO.

Konferenciju je otvorio dr. sc. Zoran Bekić, ravnatelj Srca. Sudionicima se na otvorenju obratio i državni tajnik dr. sc. Tome Antičić.

Prvog dana konferencije održava se Uvodna konferencija projekta HR-ZOO koja pored predstavljanja ciljeva i rezultata projekta HR-ZOO te plana aktivnosti u provedbi projekta, uključuje i prezentacije istaknutih hrvatskih znanstvenika. Pozvana predavanja održali su doc. dr. sc. Rosa Karlić s Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Jan Šnajder s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te dr. sc. Vibor Jelić s Instituta Ruđer Bošković. Projekt HR-ZOO predstavio je Ivan Marić, zamjenik ravnatelja Srca.

Prije otvorenja konferencije održano je sedam radionica, a preostalih devet održat će se sutra poslijepodne.

Program konferencije usmjeren je na prikaz postojećih i planiranih inicijativa u sustavu znanosti i visokog obrazovanja u kojima e-infrastruktura ima značajnu ulogu. Nakon uvodnih predavanja slijede rasprave i predavanja raspoređena u tematske blokove Znanost i tehnologija, Digitalni repozitoriji i komunikacija u znanosti, Informacijski sustavi i Novi alati i tehnologije u obrazovanju.

Drugog dana konferencije pozvano predavanje o važnosti sustava elektroničkih identiteta održat će Hannah Short iz Europske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN, European Organisation for Nuclear Research).

Konferencija Dani e-infrastrukture Srce DEI 2019 ove godine održava se u sklopu strateškog projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO).

dr. sc. Zoran Bekić, ravnatelj Srca, otvara konferenciju


Izdvojena događanja Srca

kol 24

Ako se želite naučiti služiti programom PowerPoint pomoću kojeg možete izrađivati elektroničke prezentacije na svom računalu, prijavite se na vikend tečaj koji započinje u subotu, 24. 8. 2019. u  9:00 sati. Prijave su u tijeku!

ruj 23

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će započeti u ponedjeljak, 23. 9. 2019., u 17:30 sati. Prijave su u tijeku.

ruj 24

Steknite znanja i vještine potrebne za administraciju operacijskih sustava Windows ili Linux. Prijave za novi ciklus koji počinje 24. 9. 2019. su u tijeku.

lis 14

Steknite znanja potrebna za administaciju operacijskog sustava Linux. Tečaj počinje 14. 10. 2019. u 9 sati. Prijave su u tijeku.