Sveučilišni dan e-učenja i 15 godina Centra za e-učenje Srca

7. 12. 2022.

U srijedu, 7. prosinca 2022. u Srcu je održan Sveučilišni dan e-učenja i proslava 15 godina rada Centra za e-učenje Srca. Proslavi su prisustvovali brojni uzvanici iz sustava znanosti i visokog obrazovanja – korisnici usluga Centra za e-učenje Srca te suradnici i članovi mreže e-učenja koju Srce kontinuirano gradi.

Događanje je započelo pozdravnim govorom ravnatelja Srca Ivana Marića koji je istaknuo kako Srce kao nacionalni računski centar svih javnih sveučilišta u Republici Hrvatskoj s ponosom ističe svoju ulogu pouzdanog partnera u digitalnom obrazovanju.

Nakon toga je rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić održao prigodni govor te je potom uslijedio panel „Koliko digitalno treba biti digitalno obrazovanje?“. Sudionici panela: izv. prof. dr. sc. Ivica Đilović s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, doc. dr. sc. Margareta Gardijan Kedžo s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, doc. dr. sc. Tomislav Jagušt s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, prof. art. Ivana Kuljerić Bilić s Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu i izv. prof. dr. sc. Mirza Žižak s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu podijelili su svoja razmišljanja i stavove o tome koliko treba biti digitalno obrazovanje iz njihove perspektive rada.

U završnoj riječi pomoćnica ravnatelja Srca doc. dr. sc. Sandra Kučina Softić zaključila je kako su u središtu obrazovnog procesa studenti, a da bi se njima pružilo najbolje iskustvo učenja neophodno je pružiti kvalitetnu i sustavnu podršku nastavnicima te ih educirati da bi unapređujući vlastite digitalne kompetencije studentima mogli omogućiti obrazovni proces u skladu s njihovim potrebama i potrebama digitalnog doba.

Više o događanju i zaključcima panela pročitajte u priopćenju za novinare, a više fotografija pogledajte u Flickr galeriji.

Dobitnici priznanja petnaestog Sveučilišnog dana e-učenja i više fotografija
Dobitnici priznanja Srca povodom 15 godina rada Centra za e-učenje

 

 

 


Izdvojena događanja Srca

velj 07

Želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na tečaj koji se održava u online okruženju uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 7. veljače 2023. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

velj 13

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 13. veljače 2023., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

Ožu 03

BSidesZagreb, međunarodno okupljanje stručnjaka iz područja informacijske sigurnosti održat će se 3. ožujka 2023.

Ožu 06

Sveučilišni računski centar i ove će se godine uključiti u obilježavanje međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja koji će se održati od 6. do 10. ožujka 2023.

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO.