Sveučilišni Dan e-učenja – kako smo odgovorili na izazove nastave u pandemiji

30. 11. 2021.

Sveučilišni dan e-učenja održat će se u četvrtak, 9. prosinca 2021. s početkom u 10.30 sati putem sustava za webinare Srca.

Dan e-učenja organizira se već tradicionalno sa željom da se akademskoj zajednici, prvenstveno nastavnicima Sveučilišta u Zagrebu, pruži mogućnost razmjene iskustava i stjecanja novih spoznaja o primjeni informacijskih i komunikacijskih tehnologija i tehnologija e-učenja u obrazovnom procesu.

Stoga će se i ove godine četiri fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: Pravni fakultet, Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet i Geodetski fakultet predstaviti odabranim e-kolegijem kao primjerom dobre prakse i svojim načinom implementacije e-učenja. Prodekani za nastavu ovih fakulteta predstavit će kako su njihove ustanove odgovorile na izazov prelaska na online nastavu zbog pandemije COVID-19.

Banner Dan e-učenja 2021.Na samom početku događanja sudionike će pozdraviti ravnatelja Srca, Ivan Marić. Nakon toga bit će predstavljene obrazovne aktivnosti Srca s naglaskom na podršku koju svojim korisnicima pruža Centar za e-učenje i na tečajeve koje Srce nudi nastavnicima i studentima.

Studenti i nastava u pandemiji“ naziv je panela na kojem će se raspravljati o tome kako su se studenti snašli u nastavi tijekom pandemije, koja su njihova iskustva, što vide pozitivno, a koji su nedostaci, koliko su digitalne tehnologije utjecale na njihov način učenja i sudjelovanja u nastavi te nedostaje li im učionička nastava i odlazak na fakultet. Na početku panela, kao uvod u raspravu, bit će predstavljeni rezultati istraživanja koje je provela Agencija za znanost i visoko obrazovanje o učincima pandemije bolesti COVID-19 na iskustvo studiranja.

I ova je godina donijela mnogo promjena i izazova u organizaciji nastave u online okruženju, stoga vjerujemo da razmjena znanja i iskustava može biti svima korisna u pripremi i održavanju što kvalitetnije nastave.

Pogledajte program događanja.

 


Izdvojena događanja Srca

velj 07

Želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na tečaj koji se održava u online okruženju uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 7. veljače 2023. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

velj 13

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 13. veljače 2023., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

Ožu 03

BSidesZagreb, međunarodno okupljanje stručnjaka iz područja informacijske sigurnosti održat će se 3. ožujka 2023.

Ožu 06

Sveučilišni računski centar i ove će se godine uključiti u obilježavanje međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja koji će se održati od 6. do 10. ožujka 2023.

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO.