Sveučilišni Dan e-učenja – kako smo odgovorili na izazove nastave u pandemiji

30. 11. 2021.

Sveučilišni dan e-učenja održat će se u četvrtak, 9. prosinca 2021. s početkom u 10.30 sati putem sustava za webinare Srca.

Dan e-učenja organizira se već tradicionalno sa željom da se akademskoj zajednici, prvenstveno nastavnicima Sveučilišta u Zagrebu, pruži mogućnost razmjene iskustava i stjecanja novih spoznaja o primjeni informacijskih i komunikacijskih tehnologija i tehnologija e-učenja u obrazovnom procesu.

Stoga će se i ove godine četiri fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: Pravni fakultet, Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet i Geodetski fakultet predstaviti odabranim e-kolegijem kao primjerom dobre prakse i svojim načinom implementacije e-učenja. Prodekani za nastavu ovih fakulteta predstavit će kako su njihove ustanove odgovorile na izazov prelaska na online nastavu zbog pandemije COVID-19.

Banner Dan e-učenja 2021.Na samom početku događanja sudionike će pozdraviti ravnatelja Srca, Ivan Marić. Nakon toga bit će predstavljene obrazovne aktivnosti Srca s naglaskom na podršku koju svojim korisnicima pruža Centar za e-učenje i na tečajeve koje Srce nudi nastavnicima i studentima.

Studenti i nastava u pandemiji“ naziv je panela na kojem će se raspravljati o tome kako su se studenti snašli u nastavi tijekom pandemije, koja su njihova iskustva, što vide pozitivno, a koji su nedostaci, koliko su digitalne tehnologije utjecale na njihov način učenja i sudjelovanja u nastavi te nedostaje li im učionička nastava i odlazak na fakultet. Na početku panela, kao uvod u raspravu, bit će predstavljeni rezultati istraživanja koje je provela Agencija za znanost i visoko obrazovanje o učincima pandemije bolesti COVID-19 na iskustvo studiranja.

I ova je godina donijela mnogo promjena i izazova u organizaciji nastave u online okruženju, stoga vjerujemo da razmjena znanja i iskustava može biti svima korisna u pripremi i održavanju što kvalitetnije nastave.

Pogledajte program događanja.

 


Izdvojena događanja Srca

velj 03

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u četvrtak, 3. veljače 2022., s početkom u 15 sati. Prijave su u tijeku.

velj 04

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa GIMP koji će vam biti od pomoći pri obradi slika ili drugih vrsta grafike, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 4. veljače 2022.  u 9:00 sati. Prijave su u tijeku!

velj 07

Želite li naučiti izraditi "moćne" prezentacije uporabom programa PowerPoint prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u ponedjeljak, 7. veljače 2022., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

velj 08

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u utorak, 8. veljačle 2022., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

velj 09

Želite li naučiti raditi s besplatnim alatima za snimanje i obradu video sadržaja, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 9. veljače 2022. u 9 sati. Prijave su u tijeku.