50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Sveučilišni dan e-učenja ove godine ćemo obilježiti virtualno

4. 12. 2020.

Dvanaesti Sveučilišni dan e-učenja održat će se u petak, 11. prosinca 2020. s početkom u 10 sati putem sustava za webinare Srca. Dan e-učenja organizira se sa željom da se akademskoj zajednici, prvenstveno nastavnicima Sveučilišta u Zagrebu, pruži mogućnost razmjene iskustava i stjecanja novih spoznaja o primjeni informacijskih i komunikacijskih tehnologija i tehnologija e-učenja u obrazovnom procesu. Stoga će se i ove godine četiri fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: Ekonomski fakultet, Kineziološki fakultet, Prirodoslovno-matematički fakultet, Stomatološki fakultet, predstaviti odabranim e-kolegijem kao primjerom dobre prakse i načinom implementacije e-učenja na svojim ustanovama. Uz to, prodekani za nastavu ovih fakulteta predstavit će kako su fakulteti odgovorili na izazov prelaska na online nastavu zbog pandemije COVID-19.

Na samom početku događanja sudionike će pozdraviti ravnatelj Srca, dr. sc. Zoran Bekić i prof. dr. sc. Mirjana Hruškar, prorektorica za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete. Nakon toga će kolege sa sveučilišta Dublin City University iz Irske predstaviti svoja iskustva s prelaskom na nastavu online i dati preporuke za učinkovitu organizaciju nastave u virtualnom okruženju.

Ova godina je donijela mnogo promjena i izazova te nije bilo jednostavno preko noći organizirati nastavu u online okruženju, stoga vjerujemo da razmjena znanja i iskustava može biti svima korisna u pripremi i održavanju što kvalitetnije nastave.

Ovom prilikom i Centar za e-učenje Srca obilježit će svoju trinaestu obljetnicu djelovanja u pružanju kontinuirane podrške visokoškolskim ustanovama, nastavnicima i studentima u području e-učenja.

Pogledajte program događanja.

banner Dan e-učenja 2020

 


Izdvojena događanja Srca

velj 01

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 1. 2. 2021. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

velj 10

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u srijedu, 10. 2. 2020., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

velj 15

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 15. 2. 2021. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

velj 16

Želite li se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u utorak, 16. 2. 2021. u  9 sati. Prijave su u tijeku.