50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Tečaj Linux akademije održan u potpunosti online

12. 2. 2021.

Linux akademija već je dugi niz godina jedan od prepoznatljivih i posjećenijih obrazovnih programa Srca. Do početka pandemije bolesti COVID-19 tečajevi su se održavali u učionici pod stručnim vodstvom predavača, stručnjaka u području administracije Linux poslužitelja, a nakon tehničke i organizacijske pripreme provedene u drugoj polovici 2020. godine tečajevi se održavaju u potpunosti online.

Prilikom planiranja provedbe održavanja online tečajeva našim smo polaznicima nastojali omogućiti što je moguće kvalitetnije okruženje za učenje. Tako smo predvidjeli da svaki polaznik uz praćenje online predavanja uživo ima na raspolaganju i virtualizirano radno okruženje s instaliranim operacijskim sustavom CentOS na kojem se samostalno i uz nadzor predavača provode primjeri i vježbe.  

U razdoblju od 27. siječnja do 5. veljače 2021. godine uspješno je održan online tečaj „Linux System Administration I (L110)“. Na tečaju je bilo 11 polaznika koji su uspješno savladali program tečaja u online okruženju. Na kraju tečaja svi anketirani polaznici naveli su zadovoljstvo stečenim znanjem na tečaju, a posebno je istaknuta korisnost dostupnosti radnog okruženja za vježbanje (vlastito virtualno računalo). Nekolicina polaznika istaknula je i zadovoljstvo činjenicom da se tečajevi održavaju online što omogućava dostupnost tečajeva polaznicima izvan Zagreba.  

Valja spomenuti i da je od 2013. godine do kraja 2020. godine tečajeve Linux akademije u Srcu pohađalo više od 800 polaznika. I u novonastalim okolnostima nastojat ćemo i dalje provoditi kvalitetnu online nastavu s naglaskom na okruženjima prilagođenim za praktičan rad.

Više informacija o tečajevima Linux akademije moguće je pronaći na stranicama Srca.

Održavanje tečaja Linux akademije online


Izdvojena događanja Srca

lip 14

Želite li naučiti izraditi "moćne" prezentacije uporabom programa PowerPoint, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će započeti u ponedjeljak, 14. 6. 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lip 16

16. lipnja organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

lip 18

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 18. 6. 2021., s početkom u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 23

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a - tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 23. 6. 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 28

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 28. 6. 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.