Tjedan Centra za e-učenje Srca

22. 9. 2022.

Tjedan Centra za e-učenje Srca, koji se tradicionalno održava svake godine, ove će se godine održati od 10. do 14. listopada 2022. hibridno - u prostorijama Srca i online.

Već 11. godinu za redom organiziramo Tjedan Centra za e-učenje Srca kako bi nastavnicima pomogli da što lakše i kvalitetnije pripreme nastavu za novu akademsku godinu uz pomoć digitalnih tehnologija i novih nastavnih metoda. Kroz Tjedan će se odvijati razne aktivnosti za one koji tek kreću s radom u online okruženju, ali i za one napredne.

Na početku Tjedna održat će se tečaj „Osnove rada u sustavu Merlin“ koji je prilagođen novoj inačici sustava Moodle 4.0 i namijenjen je nastavnicima koji tek započinju s radom u sustavu za e-učenje Merlin. Možete nam se pridružiti i na radionicama „Kako izraditi aktivnost Lekcija u sustavu Moodle“ namijenjenoj korisnicima koji već imaju iskustva u radu sa sustavom Merlin te na radionici „ABC radionica dizajna nastave“ na kojoj ćemo zajedno s nastavnicima raditi na unapređenju postojećih e-kolegija ili izraditi nove pomoću ABC metode. Tečaj i radionice održavaju se u Srcu te je potrebna prijava za sudjelovanje.

Osim toga, tijekom Tjedna omogućene su individualne konzultacije tijekom kojih nastavnici mogu postavljati pitanja i dobiti informacije kako izraditi e-kolegij ili e-portfolio te kako e-portfolio mogu koristiti kao nastavnu aktivnost. Konzultacije se održavaju u Srcu ili putem sustava za webinare.

Kako bi nastavnicima olakšali pripremu ispitnih pitanja i provjera znanja održat ćemo webinar sa savjetima i uputama kako izraditi pitanja u sustavu za e-učenje Merlin te na što treba paziti prilikom pripreme i provedbe testova.

I ove smo godine pripremili vrlo zanimljiv panel pod nazivom „Razvoj digitalnih kompetencija nastavnog osoblja u okviru projekta e-Sveučilišta“.

Raspored aktivnosti u okviru Tjedna Centra za e-učenje Srca možete pogledati na stranicama Centra za e-učenje. Provjerite koje Vas aktivnosti zanimaju i rezervirajte svoja mjesta. Vidimo se u Srcu!

Tjedan Centra za e-učenje 2022


Izdvojena događanja Srca

lis 04

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u utorak, 4. listopada 2022., s početkom u 15 sati. Prijave su u tijeku.

lis 05

Online radionica "Korištenje računalnog klastera Isabella" održat će se  5. listopada 2022., od  9 do 15 sati, a kao preduvjet za sudjelovanje polaznici moraju proći provjeru znanja u sklopu online tečaja "Linux za korisnike Isabelle".

lis 05

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u srijedu, 5. listopada 2022., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lis 10

Od 10. do 14. listopada 2022. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 11

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u učionici Srca, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u utorak, 11. listopada 2022., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.