50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Tjedan cjeloživotnog učenja u Srcu

21. 9. 2016.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ove godine organizira obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja u Hrvatskoj. Jubilarni 10. Tjedan obilježavat će se od 26. rujna do 2. listopada, ove godine uz potporu  Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović.

Kao i prošlih godina, i Srce će se svojim aktivnostima i događanjima uključiti u obilježavanje ove nacionalne kampanje kojoj je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja te poticanje građana da se uključe u neki oblik učenja (tečajevi, radionice, predavanja, samostalno učenje i drugo).

Događanja kojima će se Srce ove godine uključiti u obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja su:

Podsjećamo vas da, osim raznih obrazovnih aktivnosti (tečajeva, radionica i drugo) koje se održavaju u učionicama Srca, svima koji su zainteresirani za stjecanje i unapređenje vlastitog znanja, nudimo i velik izbor (besplatnih) mogućnosti za samoučenje. Za pristup obrazovnim materijalima koje je izradilo Srce, pozivamo vas da posjetite mini-portal Srce i otvoreno obrazovanje i pronađete nešto za sebe. Priručnici, tečajevi i drugi materijali dostupni su putem ovog portala svima zainteresiranima, a njihov popis i dalje će se nadopunjavati.

 


Izdvojena događanja Srca

pro 06

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 6. prosinca 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

pro 09

Webinar "Računalni klaster Isabella - GPU, kontejneri i programske okoline" u organizaciji Srca održat će se 9. prosinca 2021., od 10 do 16 sati, putem sustava za webinare Srca.

pro 10

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 10. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku!

pro 14

Student ste i želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 14. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

pro 15

Student ste i želite se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u srijedu, 15. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.